BiH
14

Radnici konfekcije "Borac" ispred Vlade FBiH čekaju sastanak sa premijerom Novalićem

Piše: Er. M.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Obespravljeni radnici konfekcije "Borac" iz Travnika, koji se trenutno nalaze ispred zgrade Vlade Federacije BiH, u 13 sati održat će sastanak sa Fadilom Novalićem, predsjednikom Vlade Federacije BiH. Sindikat konfekcije "Borac" nada se rješenju problema u vezi s uvezivanjem radnog staža.

Sindikalni povjerenik konfekcije "Borac" Samir Zahirović kazao je za Klix.ba da Sindikat ima zakazan sastanak sa premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem, te da je njihov osnovni zahtjev uvezivanje radnog staža.

"U 13 sati imamo zakazan sastanak s premijerom i zahtijevati ćemo uvezivanje radnog staža. Ne mogu prognozirati ishod sastanka, ali vjerujem da će, ako su već na sastanak pozvani predstavnici Federalne porezne uprave, Uprave konfekcije Borac i predstavnici Srednjobosanskog kantona, biti pomaka. Iskreno, nadam se rješenju“, kazao je Zahirović.

Više od 177 nezbrinutih radnika očekuje da novac od prodaje hotela Lipa u Travniku bude raspoređen za uvezivanje njihovog radnog staža. Među njima je 40 onih koji su stekli pravo na penziju, dok je 40 teško oboljelih.