{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novac od dekorisanja grada upućen najsiromašnijima

S
31.12.2010. u 10:55
0
10
Novac od dekorisanja grada upućen najsiromašnijima
0
Novac od dekorisanja grada upućen najsiromašnijima
Srebrenica
Prema odluci načelnika opštine Srebrenica Osmana Suljića, novac predviđen za novogodišnju dekoraciju grada bit će dodijeljen za 41 socijalno najugroženiju porodicu svih nacionalnosti u ovoj opštini.
Zamjenik načelnika opštine Ćamil Duraković ocijenio je da je umjesto trošenja novca za kićenje grada humanije pomoći najsiromašnijima da barem u novogodišnjoj noći imaju bolju trpezu.

Ulice Srebrenice danas su skoro prazne i rijetko se može vidjeti neki prolaznik. Na novogodišnji praznik jedino podsjećaju dva transparenta u glavnoj ulici sa ispisanom novogodišnjom čestitkom građanima i par skromno dekorisanih izloga.

Nema ni uobičajene pretprazničke gužve u trgovačkim radnjama, a rijetki su oni koji uđu da nešto kupe.

U Srebrenici je iz godine u godinu sve manje stanovnika. Mnogi koji su zaposleni u ovoj opštini danas odlaze svojim kućama u Federaciji BiH i Bajinoj Bašti u Srbiji, gdje će slaviti Novu godinu.

U Srebrenici ostaju oni najsiromašniji koji nisu u mogućnosti da odu, a koji će Novu godinu dočekati u kućnom ambijentu.

Samo manji broj mladih Novu godinu će dočekati u dva srebrenička kafića, gdje, zbog malog interesovanja, nije potrebno rezervisati mjesta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: