Godina od koje očekujemo mnogo
0

Uz dobru svirku, minuse i vatromet dočekana 2011.

Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Fotoservis
(Foto: Edin Puzić/Fotoservis)
Uprkos hladnoći Nova godina je u Sarajevu dočekana veselo, a stanovnici grada, gosti i turisti u velikom broju su se okupili na trgu ispred BBI centra, gdje su ih prije ponoći zabavljali Dino Voice, Pink Panter, Abba Real Tribute, Erogene zone i Bombaj štampa, a poslije, do ranih jutarnjih sati, Zabranjeno pušenje i DJ Focho.

Bombaj štampa je u novogodišnjoj noći predstavila svoj prvi album poslije 20 godina "Neka DJ odmah ovdje siđe", a upravo Đuro bio je za mikrofonom u vrijeme odbrojavanja, prvi poželivši okupljenima sretnu Novu godinu. Ni ove godine nije izostao veliki vatromet.

Zamjenik gradonačelnika i predsjednik Izvršnog odbora za organizirani doček Nove godine, Igor Kamočaji, kazao je da je ovaj doček do sada sadržajem najbogatiji, a za njegovu organizaciju izdvojeno je 160.000 KM. Za doček Nove godine Grad Sarajevo izdvojio je 80.000 KM, Kanton Sarajevo 20.000, četiri gradske općine po 10.000, Turistička zajednica KS-a i Sarajevo osiguranje po 10.000 KM.

U Banjoj Luci uz trubače i vatromet

Nekoliko stotina Banjalučana sinoć je na Trgu Krajine, uz bogat muzički program, dočekalo Novu 2011. godinu. Banjalučane je zabavljao kubansko-srpski bend "Kubalkanika" i trubački orkestar Dejana Petrovića "Big bend", a u ponoć je priređen spektakularan vatromet.

Grad Banja Luka je povodom dočeka Nove godine obezbijedio besplatan gradski prevoz cijelu noć, kao i konzumiranje banjalučkog piva, ćevapa i kobasica na Trgu Krajine.

U Mostaru i Zenici slavili u kućama i kafićima

Mostarci su Novu godinu većinom dočekali u kućama i kafićima. Ove godine grad nije okićen i nije bilo dočeka na otvorenom, ali su građane razveselile mostarske mažoretkinje. Slično je bilo i u Zenici, ali su tamošnje ulice već danima uoči Nove godine u znaku praznika, uz šatore, paketiće i Djeda Mrazove.