Komentari (78)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ebemu kuknjavu... Ovaj portal je tacno u sluzbi demoralisanja i ovo malo nas koji smo ostali!
Bit je u tome koliko inače vjeruješ klixu toliko te ove vijesti i dotiču
Čuj ovo "Ne treba zaboraviti da se od roditelja očekuje i kupovina garderoba, obuće i odjeće". Pa nego od koga se očekuje. Uvijek je nažalost bilo slabije imućnih, ali nismo baš toliko bijedni. Jel nam opterećenje i udar na budžet i godišnji servis auta i zamjena guma. Jel nam i tu treba pomoć kantona i opština.
Ja nikad nisam shvatio ljude koji bi svake godine djeci kupovali novi ruksak?
@asperge Takav je sad trend. Rijetko ko danas zaista ima svoj stav i ne prati nekog "influensera". Zato je ovolika kuknjava po internetu.
Ko ima para neka se školuje.
Hebala vas škola...
Ne kosta svake godine maloumnici, torba vec kupljena, knjige ce se dobiti, sveske i olovke zaista ne kosta mnogo. Patike i odjeca - jel se to samo tada kupuje ili kad omanja odjeca? Dajte malo realnosti. I za ove eventualne minuse - da, roditelj sam troje djece (9,12 i 16god).
u ustaškim kantonima sve besplatno.
Nije nam problem dati za aluminijske felge 700-800 KM, ali kad treba dijete opremiti za školu jarane nema se. Ne piše nam se dobro sve dok smo shvatanja da su knjige skupe.
Pa realno sve je to takmičenje roditelja "moje dijete će imat najbolje." U redu udžbenici, ali ako mogu i polovni zašto da ne? Čemu ruksak na ruksak, jer "mora"bit nov? Jer se dijete "mora" pohvalit da ima najnovije patike, ruksak, odjeću itd. Dragi roditelji, puno ih ima koji možda ni osnovno ne mogu kupit i automatski ta djeca su out. Nemojte radit snobove od djece.
Ma školovanje je nebitno kada se zna tko će dobiti posao naslijeđen od babe i dede. I onda ili radi što ostane ili se skupi pa pravac zapad! Žao mi je naraštaja što dolaze. Živjeli!
Skolarci opterećenje a auta luksuzna potreba
Nek se ima za cigara je*o skolu
Svake godine ista prica. Koliko sta kosta i MORAJU se kupiti nove pantalone, tene, majice,teke, olovke, knjige. Ne moraju. Farmerke iz juna mogu biti i u septembru. Ako koga nije narasla mogu i tene a i majice. Moze se sve to kupiti i na snizenjima u toku godine. Skolski pribor se moze koristiti opet ako se djeca nauce da cuvaju. Knjige-polovne.
slati djecu u nase skole je gubljenje para i vremena.. vise ce nauciti na njivi ili preko interneta od kuce
Kad Zuti zamjeni radnu snagu robotima ,imacemo novu uciteljicu u skoli zvace se Robina jer ovi dosadasnji robovi vise nisu poslusni previse se bune.
Prije par godina sam studirao sam u Americi.. sveske uopste nismo koristili sve preko laptopa, ipada. Znaci minimalno koristenje svesaka. Knjige i ostalo nam je bilo sve preko online ali imali smo i opciju ako zelimo da kupimo knjigu. Online verzija davali su dzaba.. papirnu verziju ako zelis $50 Vidim i freelancere sto crtaju pa sve je sa sigitalnom olovkom. Ko se bavi papirom sada propast ce skroz. Samo kod nas jos nosas sake pune papira i pecata nekih
Jbg, roditelji, žrtvujte po neko pićence u gradu, cigarete, uštedite na gorivu pa prošetajte, mislim, znamo svi da school is coming...
Svakako hvala kantonu SA, nezahvalan je ko god kaze drugacije. Ne gledam politicki samo konstatujem da su konkretno meni ustedili novac za dva djeteta, mali ali konkretan iskorak.
Pred izbore ti je to. Slijedece godine ces opet kupovati.