JU "Djeca Sarajeva"
0

Nova direktorica u kancelariju uz pomoć policije

Sarajevo-x.com
Vasva Jajetović
Vasva Jajetović
U četvrtak popodne izvršena je primopredaja dužnosti v.d. direktora JU "Djeca Sarajeva", iako se bivša v.d. direktorica Arzija Mahmutović nije pojavila. Kako su ključevi kancelarije ostali kod Mahmutovićeve, nova v.d. direktorica Vasva Jajetović je ušla uz pomoć policije.

Primopredaju je izvršila komisija sastavljena od rukovodilaca organizacionih jedinica u okviru JU "Djeca Sarajeva", koji su novoj v.d. direktorici dostavili pisane izvještaje o stanju u oblastima za koje su odgovorni. Komisija je u prisustvu policije i dva službenika Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo u svojstvu svjedoka, obavila popis svih zatečenih stvari te je sačinjena službena zabilješka policije.

Iz Ministarstva obrazovanja i nauke su naveli da žale što je do primopredaje moralo doći pod ovim okolnostima, ali i da su efikasno funkcionisanje sektora predškolskog odgoja i zaštita javnog interesa u ovom slučaju imali primat.

Ministarstvoće u petak zatražiti od novoimenovane v.d. direktorice da u najkraćem mogućem roku, ne dužem od deset dana, podnese sveobuhvatan izvještaj Ministarstvu o zatečenom stanju u JU "Djeca Sarajeva". Ministarstvo je također pozvalo novoimenovanu v.d. direktoricu da bivšoj direktorici, Arziji Mahmutović, osigura pravo na rad i omogući joj povratak na radno mjesto vaspitačice koje je imala prije postavljanja na mjesto direktorice.