Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kmee kmee Svaki advokat je duzan po zakonu imati osiguranje od djelatnosti u smjeru cega je normalno da je svaka stranka osiguranja u slucaju da advokat napravi gresku isto kao i notar.
Uvijek su najglasniji oni koji najviše imaju...kad im u to dirneš :D Kad običnom radniku koji radi za 500 - 600 KM u trgovini kažeš - 20% od plate, on jadan samo slegne ramenima. Dosta ste se vala naklepali, napravili monopol, ograničili broj notara, napravili sistem da samo vaši najbliži mogu biti notari i sl. Izvolite na tržišnu utakmicu u kapitalizam!
Eto svi nepismeni osim vas!
Treba vas skroz ukinuti. Propade vam pljačka legalna pa sad će kofol narod najbti zato što neće morati ići kod vas... Vi se kao brinete za narod i susjećate s njim...
U EU fino isprintaš formular, potpišu se obje strane, ona koja prodaje i koja kupuje, gotovo. Nema nikakvih ovjera klinaca palaca. Zašto kod nas ne bi bilo tako? Mora li narod koji nema para za svaku sitnicu davati harač krvopijama?
Kontam nešto sam pogrešno shvatio. Jel ovo kao notari brinu za narod? :))))))))
Pukao sam jer mi djete izvjesno ostaje bez posla u notarskom uredu.
Zatim prelažem da se povede kampanja da se promjeni ustav FBiH i da se ukine predstavnički dom.Uštedilo bi se 3-4 miliona maraka godišnje.Svakako ničemu ne služi.Ukinu i ovo malo države što ima. mjesto potpredsjednika federacije također treba ukinuti.
Koliko su samo novca potrošili advokati za lobiranje da se ukinu notari nikad se neće saznati. Ostanak bez posla 200-300 mladih pravnika poslije ukidanja notarijata ide na dušu Dunoviću. Predlažem da silnu notarsku arhivu koja je po zakonu obavezna da se ćuva u uredima notara se odnese u Dunoviću i u Našu stranku.
MOLIM vas nemojte nas vi braniti i vratite na u stanje pravne nesigurnosti kakvo je bilo prije uvođenja notarijata, jeftinije nam je a i sigurnije, lično sam iskusio notarsku pohlepu, znate uzeti pare a ne garantujete ništa
Pa ako gradjanin zna da je kupoprodaja legalna i uredu ,ugovor moze ovjeriti i u opcini. Notare neko izmisli ,teazi mi 500,00 km za ugovor. Nek se bore za klijente sa cijenom,lijepa konkurencija.
Moja iskustva sa notarima su jako pozitivna ali sa notarima od ugleda, znanja i višedecenijske prakse bez mrlje na obrazu. Čuvajte se notara koji su šljegli, tipa đe si bolan, u lažnim lister odijelima, najlon bijelim košuljama i u cipelama sa kljunom ala paja patak ili zašiljenim ko krampa. Pun ih je Grad.
Ma nemojte vi brinuti za građane oni su ionako dovoljno glupi odavno a i vi ste to obilato koristili...osim toga najvažnije stvari i dalje zakonom zahtjevaju notarsku obradu a i kod notarske ovjere škrabotine koju vam neko donese na ovjeru zakonski ste obavezni provjeriti da li je sve u skladu sa zakonom, ispitati pravnu i poslovnu sposobnost stranaka itd., tako da serete samo
Nema večih pijavica od Notara, a bože me sačuvaj njihove stručnosti i zaštite. Znam za dva sudska spora koji su nastali zbog notarskog fušeraja i na kraju građani na sudu i plačaju advokate, a notari ne odgovaraju ni za šta. Ljudi su imali notarske otpravke za kupovinu nekratnina i sad te iste ne mogu da uknjiže. Najgori ime je "šef" Ljubiša Marković. Bio Zlatkov načelnik opštine centar i nakon 2 mandata sleti i odmah na pale da se isplače novinaru srne kako je ugrože.
Hahahah duše slatke što se oni brinu za narod hahhaha. Pričao mi jedan prijatelj koji je radio kod notara da mu je mjesečna dobit bila uvijek veća od 20.000,00KM a uglavnom oko 30milja, znači čista dobit kada sve poplaća ostane mu toliko, tj godišnje oko pola miliona pa vi sad vidite zašto se bore protiv.
Nisam ljubitelj Notara ali su u ovom slucaju skroz upravu ! Svaka im je na mjestu i puna podrska. Sad ce opet svako pisati Ugovore, svakakvi samoprozvani pravnici a pravnici pravi su nam izrazito losi ! Polu pismen svijet koji radi samo template-u koji ima. Ima i Notara svakakvih ne kazem ali su daleko ozbiljnijimi bolji od pravnika.
@Jojoba Za ime Boga, i notari su pravnici, Moraš diplomirati pravo da bi bio notar, neće se vodoinstalater baviti notarstvom.