BiH
4

Notari iz EU dolaze u posjetu BiH

FENA
Adem Jakupović.
Adem Jakupović.
Predsjednik Notarijata Evropske unije/Vijeće Notarijata EU (CNUE), Paolo Pasqualis i čelnici Notarske komore SR Njemačke i Međunarodne unije latinskog notarijata – U.I.N.L. / Komisije za međunarodnu suradnju notara (CCNI) boravit će od 8. do 10. maja u posjeti Bosni i Hercegovini.

"Za nas je njihov dolazak vrlo značajan i potvrđuje ugled koji Notarska komora FBiH uživa u međunarodnim organizacijama koje okupljaju notare. Osim posjete Notarskoj komori FBiH, predviđeno je da članovi delegacije na odvojenim sastancima razgovaraju s federalnim premijerom Fadilom Novalićem i državnim i federalnim ministrom pravde Josipom Grubešom i Matom Jozićem, a glavna tema svakako će biti implikacije nedavne presude Ustavnog suda FBiH na entitetski zakon o notarima", izjavio je za Fenu predsjednik Notarske komore FBiH Adem Jakupović.

U visokoj međunarodnoj notarskoj delegaciji su i dopredsjednik Međunarodne unije latinskog notarijata – U.I.N.L. / Komisije za međunarodnu suradnju notara (CCNI), dr. Hanns-Jakob Puetzer, predsjednik Notarske komore SR Njemačke, dr. Jens Bormann i član ove komore, Karlo Tomašić.