BiH
34

Noć aranžiranja u Sarajevu: Maturanti u izlozima trgovina predstavljaju svoje radove

Klix.ba
Maturanti sa smjera Aranžer sa svojim profesorima iz Srednje poslovno-komercijalne i trgovačke škole Sarajevo, 2. juna. 2016. organizuju "Noć aranžiranja".

Svi zainteresovani će u periodu između 18 i 21 sat imati priliku vidjeti maturante kako prema svojim idejnim rješenjima za maturske radove aranžiraju 10 izloga u centru Sarajeva.

Već drugu godinu ovim projektom se učenicima završnog razreda, smjera Aranžer, omogućava da izađu na tržište rada i pokažu svoj potencijal. Projekat je osmišljen kao inicijativa da se maturskim radovima pristupa na inventivan i istraživački način, a čiju konačnicu može vidjeti i javnost, te ih prepoznati kao uspješna idejna rješenja uspješnih mladih ljudi.

Ove godine u projektu "Noć aranžiranja" učestvuje 10 trgovina koje se nalaze u centru Sarajeva: Tally Weijl, Parfois, Orsay, Extreme intimo, Dessert 1, Dessert 2, French Touch, Beba Kids, Sport life i Idea. Tokom nastave učenici su za njihove izloge osmislili idejna rješenja, a zahvaljujući firmi Penny plus i velikim prijateljima projekta, norveškom sindikatu Lo Nerde Romerike i Sindikatu radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH, su izradili dekorativne elemnte koje će prolaznici tokom "Noći aranžiranja" moći pogledati u izlozima navedenih trgovina.

Aranžerskom postavka u izlogu maturanti će "zaokružiti" praktičan dio svog maturskog rada, a sva idejna rješenja će se realizirati u isto vrijeme. Ispred svake trgovine će učenici na mini punktovima dijeliti informacije o školi i njenim aktivnostima.