Komentari (122)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rusija zeli...Zelim i ja svasta nesto.Sto bi Republika Srpska bila poligon za maranje velikih sila?Mene kao srbina boli qur. i za ruse i za amere.Srbi treba da gledaju na sebe a ne na tudje interese.Od tolike Rusije da je postavlja po Rep.Srpskoj e ne moze.A ovo vazi i za amere...
@Reality1 Vidis,to ti je neka nova vrsta ratovanja koja se zove hibridna,daleko od svojih granica.To su prvi primjenili amerikanci.Sada to rade sve mocnije zemlje koje imaju svoje imterese mimo svojih granica.Od Turske,Irana,Amerike,Rusije,NATOa itd.Mislim da mi ne bi trebali igrati te igre,posto nismo igraci te klase.Mali smo i neznatni.Kada se dva slona potuku,trava strada(kaze indiska poslovica).
kako tumaci (sda) ustav Bosne, cjelovita Bosna, a rusi zele bazu da stvaraju , sve je moguce..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nedavno je francuski presjednik bio u Srbiji, Hrvatska je u EU i od sljedece godine presjedavajuca unije. Bake (i kompanija) se sastaje sa hodzama i trkne nekad do Erdogana. Mi imamo sve vise dazmija i vehabija i to je upravo taj proces koji svi okolo prizeljkuju. Drzava ne funkcionise iako su Bosnjaci trebali biti generator toga. Nece uopste biti iznenadjenje kad se sasvim bez ikakve trzavice odcjepe svi a mi ostanemo sami sa svojom SDA jer smo zakasnili pronaci alternativu.
Ja mislim da ovaj region nema buducnosti hem se mi nesto djelimo I tako Samo slabimo vise, a jos ce se Velike sile obracunavati ovdje. Zato Dodiku Covicu I Bakire radite na jacanju BiH I njene potpune neovisnosti od drugih inace nas nece biti ni jednih ni drugih ni trecih
Svako zeli svoj uticaj da siri...ali da od nijemaca cujes ovakvu gomilu gluposti...zadnje sto sam ocekivao.
Svi se pitaju samo se jadna Bosna ne pita i ne naoruzava Čovječe sad da pocne rat 2 helikoptera nemamo
Nista od ovog nije problem osim modernizovanih T-72 mada opet ovaj "interes" Rusije preko Srbije je malo jeftin. Dok se ne predje s rijeci na djelo sve je obicno lajanje.
I treba im dat. Ja sam prvi za to. A, što da samo srbi (pravoslavci) dobijaju po p.... Ti pravoslavci, rusi, pobjegli iz Avganistaba, Kosova, tu su kad god trebalo čuvat svoju braću po vjeri. Biže dragi, neka i hajvana!
Dobice i vojnu bazu, od BiH ima evropskog puta samo u vidu odlaska mladih u Njemacku. Bosna i Srbija ce jedine ostati u rukama Rusa, Turaka i ostalih.
A RS već ima NATO bazu. Nemože i Rusija. Mora se pstići kosenzus - Zna to Mile. Inače nestaće za po sata u nedođiji!
e pa ljudi šta nam ovo treba i ko ovo dovlači sebi na vrat.ne razume se u politiku nešto ali razumijem ipak po nešto.zbog čega ovo.jel vučići i Dodiku dosadno.nemaju šta radite dok narod traži komad hljeba.nakrali i preko glave i sad ne znaju šta dalje.od koga se boje i od koga brane.🕊️🕊️🕊️
NATO već,odavno,ima svoje baze u BiH...Rusi tu nemaju šanse,...RS je genocidna tvorevina i kao takva nema nikakvu budućnost,...Bosna će morati da se organizuje i prekomponuje na humanijim i pravednijim osnovama,...rat nije nikakva opcija...na Balkanu ima dovoljno mjesta za sve nas,treba nam samo malo pravde i međusobnog razumijevanja,Rusi nemaju šanse na Balkanu(trbuhu Europe)...BOG,BOSNA,BOŠNJACI!
Realni scenario je: Odmah kreće sukob kojeg izgleda svi izazivaju.RS da bi se odcijepila mora ponavljam mora zauzeti Brčko inače nema.nista od priče. Bošnjaci to nikad neće dozvoliti i odmah kreće sukob. Prvo policija, pa.onda mahalske vojske i na kraju pravi rat. Prosli rat je bio šala jer su sad homogene teritorije. Dodik ako odluči napraviti ovaj potez onda je jasno da.idemo.u 95 ponovo. Samo što sam siguran da Igor neće biti u vojsci već na važnim poslovima u Evropi.
@r2d2limeni Uglavnom da bi sačuvao svoju poziciju i dobio još veću vlast Dodik je spreman krenuti u novi sukob. Ovo je jasno.kao dan i samo slijepac to ne vidi. Pa opet se kao 91 otkopavaju kosti i moraju tamo -vamo. Omladina se loži kako niko nije od Srba mogao poginuti u ratu samo ako je bila zasjeda a inače srbi su svi.kao.Milos.Obilic junaci 100.na jednog.
Nije opasnost u riječima "Rusija želi" nego je opasnost u riječima "matičnim zemljama Srbiji i Hrvatskoj". Rusija ima pravo da želi kao sve ostale zemlje, ali nazivati Srbiju i Hrvatsku matičnim zemljama u odnosu na teritorije u BiH, znači kao da su te teritorije izvorno pripadale tim zemljama. Prilično zlurad i antibosanski članak umotan u strah od tobožnje ruske baze.
Ruskinjama bujrum, Rusima JOK!
Mrs otale
A da mi to sve ( i jedne i druge i treće)lijepo pošaljemo u tri lijepe i malo budemo svoji na svome?
neka neko bakirru odvali plesku roditeljsku sto nudi dodiku sleep mode oko NATO.. nisu to nikakve tajne to se sve zna ... samo od tiga nema nista i Nato nece dati to jer bi im se rusija uvukla u teritorij, a srbija je okruzena Natom... i ako srbija to zeli i neam opustanja, od BIH dalje sape..