Nikšiću i Grabovici uručena priznanja

F
FENA
20.12.2012. u 16:38
7
16
Nikšiću i Grabovici uručena priznanja
7
Nikšiću i Grabovici uručena priznanja Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić te generalni direktor JP Elektroprivreda BiH Elvedin Grabovica i članovi Uprave EPBiH danas su, u okviru obilježavanja 21. decembra, Dana rudara, posjetili Rudnik uglja "Kreka".
Na svečanoj sjednici u Rudniku "Kreka" premijeru Nerminu Nikšiću i Elvedinu Grabovici uručena priznanja za "Nastojanja da elektroenergetski sektor bude okosnica privrednog razvoja te za sva zalaganja za bolje sutra rudara - komorata i istrajnost u provođenju projekta razvoja i održavanja jedinstvenog elektroenergetskog sistema Federacije BiH".

Prilikom preuzimanja priznanja, Grabovica je istaknuo važnost razvoja elektroenergetskog sistema putem izgradnje novih proizvodnih kapaciteta.

"Uloga rudnika u ostvarivanju strateških ciljeva JP EPBiH nije zanemarljiva. Gradnja novih proizvodnih termoblokova omogućit će otvaranje novih radnih mjesta i plasman uglja, jer će novi blokovi nužno zahtjevati povećanje proizvodnje", kazao je on.

Na svečanoj sjednici dodjeljena su priznanja i zaslužnim komoratima RU "Kreka".

Grabovica i članovi Uprave JP EPBiH posjetili su i Rudnik "Đurđevik".

Tokom susreta s članovima uprava i nadzornih odbora oba rudnika razgovarano je o rezultatima njihovog poslovanja, te realizovanim i budućim investicijama JP EPBiH u rudnike koji su u sastavu Koncerna EPBiH.

U cilju povećanja produktivnosti, u proteklom periodu od planiranih 204 miliona KM realizovano je 67, 2 miliona KM investicija.

Te su investicije doprinijele povećanju produktivnosti i humanizaciji rada u rudnicima i predstavljaju put ka ostvarivanju konačnog cilja - pozitivnom finansijskom poslovanju svih sedam rudnika koji su u sastavu Koncerna EPBiH.

Za 21. decembar planirane su posjete rudnicima "Kakanj" i "Breza", saopćeno je iz Službe za komunikacije JP EPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: