Premijer o štrajku željezničara
26
Nikšić: Željeznice FBiH trebaju smanjiti broj uposlenih
Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zeljeznice su unistili kadrovi SDA koji su sve ove godine upravljali ovim preduzecem
tako je niksicu treba sve raspustiti sto je SDA preko stela uhljebila i dovela preduzece do propasti
Niksic je definitivno u pravu, previse je uposlenika Zeljeznice u kancelarijama pomenute firme, ali pruznih radnika im fali, sve u svemu u Zeljeznici je potrebna generalka i udarit balans, radnik-kancelar. . .
je SDA tajkun Narcis Dzumhur koji je zavio u crno Željeznice FBiH? Tihiću, Zukiću kažite gdje je Narcis Džumhur i gdje su pare koje je on krao za vas?
Niksicu ne laprdaj, treba da otpuste radnike, pa da oni koji ostanu moraju crknuti od posla. Nisu po glavi izgorili. Dole Vlada!
Daj vise ostavku ziv bio, neznas raditi niti voditi drzavu a ostavi se preduzeca i viska radnika!!! Trenutno samo si ti visak, u Konjic i cuvaj ovce a mozes i u Trnovo kod pajda Berila blize ti je:) hehehe
a ko ce skloniti one olupine od vagona sto stoje vec 20 godina na svim zeljeznickim stanicama od sarajeva do ploca? zbog vagona je propala velika investicija u turizam, stranci se ibretili kad su u razmaku od 5 godina vidjeli da su vagoni jos uvijek na svojim mjestima.
Svi vi sto vicete na sda, da je vas ubacila u neku firmu, sutjeli bi ste jer ste licemjeri umjesto da napokon shvatite da su sve stranke iste, i da sve uposljavaju svoje, i da ovi hoce da otpuste 1000, da bi sdp primio svoju 1000 radnika. i da nam nema napretka dok svi, ama bas svi ovi sa vlasti ne odu, dok ne bude JEDAN predsjednik, a tri naroda, a ne tri predsjednika a jedan napacen narod(jer smo svi siti, napaceni gladni, bosi i zedni) dok to ne shvatimo, ostaju nam prepucavanja preko neta, a koliko ce naroda umrijeti od gladi i zime i bolesti do tada pitajte to sda, sdp, snsd, sbb, hdz itd itd ali vam nece dati odgovora , jer oni to ne znaju niti ce znati, jer ih bas briga za necije dijete koje sad nema komad hljeba(ili kruha da mi ne zamjere croatizeri) Usput danas su dvije godine od smjene kriminalne organizacije fudbalskog saveza, pa vidite koliko uspjeha je od tada napravio fudbal(ko ne zna, postavili su jednog presjednika)
"Željeznice FBiH trebaju smanjiti broj uposlenih" ... jer ja sam svu svoju rodbinu uhljebio, a kad zeljeznice otpuste radnike neka idu i nek rove po kontenerima, nek Niko ne ocekuje pomoc od vlade, jer nas narod ne interesuje, nas interesuju fotelje i uhljebljivanje rodbine.
....NEKO IZ MASE.... POJMA TI NEMAS CUJ ZATVORI ZELJEZNICU PA DA JE TO MOGUCE DAVNO BI ONI TO URADILI ALI KAD PADNE ZELJEZNICA PADE I PRIVREDA CIJELA... PA NEK IZVOLE AKO MOGU BEZ ZELJEZNICE ....
Smanji ti sebi platu pusti ljude neka rade !
Treba smanjit prvo vasu adminstraciju i plate pa onda ispitat porijeklo imovine nakon cega bi trebali ostat bez 90 % vase i sda administracije jer bi ste bili u KP Zenica.
Ukinuti pod hitno URAVNE ODBORE,članovi ovih UO dok zaposle užu i širu rodbinu,naprave invalida od svake firme,zato pri riješavanju viška radnika treba PRVO smijeniti UO i DIREKTORE!
nije mi jasno da niko i ne pomislja da upravu smijeni i dovede normalne ljude na pravo mjesto. kakav visak radnika. visak je samo uprava koja je davno trebala biti iza resetaka.
Samo naprijed Nermine !
Naravno da treba rekonstruisati sva javna preduzeca gdje ih po 15 sjedi u kancelariji, ali isto treba i ukinuti kantone, a i jednima i drugima dati otpremnine od para koje se dobiju kad se svim politicarima na entitetskom i drzavnom nivou plate smanje na maksimalno 1,5 milju i zabraniti dodatno placanje u raznoraznim komisijama. Umjesto ovako komlikovanog sranja najbolje je da postanemo necija kolonija jer od ovog sad ne moze gore
Ja: Administracija BiH treba smanjiti broj zaposlenih, te onima koji ostanu zaposleni, smanjiti plate na bosanski prosjek