{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić: Zadovoljni smo jer je sačuvano 96 miliona eura

S
27.9.2011. u 13:14
0
9
Nikšić: Zadovoljni smo jer je sačuvano 96 miliona eura
0
Nikšić: Zadovoljni smo jer je sačuvano 96 miliona eura
Premijer FBiH Nermin Nikšić
Federalni premijer Nermin Nikšić izjavio je danas Srni da je Vlada Federacije BiH (FBiH) zadovoljna što je ''postignut sporazum o IPA fondovima koji će omogućiti da svih 96 miliona eura ostane na raspolaganju BiH''.
''Dogovoreno je da osam miliona eura, zbog kojih je postojao spor, bude raspoređeno za podršku deminiranju, posredstvom projekta koji će provoditi Centar za uklanjanje mina u BiH, dok će ostatak sredstava biti usmjeren na jačanje kapaciteta naših institucija u procesu evropskih integracija, kao i pripremu budućih projekata'', pojasnio je Nikšić.

On je dodao da je posebno zadovoljan, s obzirom da su, kako je podvukao, stavovi Vlade FBiH o potrebi da se sačuva cjelokupni paket od 96 miliiona eura naišli na puno razumijevanje.

''Već postoje pozitivni signali iz Brisela i očekujemo da se u narednih nekoliko dana priča o IPA fondovima, koja traje mjesecima, uspješno okonča'', zaključio je Nikšić.

Predsjedavajući Savjeta ministar BiH Nikola Špirić zatražio je od premijera entiteta da ga hitno izvijeste o tome šta je precizno usaglašeno na sastanku predstavnika vlada Republike Srpske i Federacije BiH u vezi sa IPA alokacijom za 2011. godinu.

U Špirićevom kabinetu sinoć je rečeno da je ovo pisano izjašnjenje neophodno radi pripreme odgovora komesaru EU za proširenje Štefanu Fileu i daljeg postupanja u vezi sa IPA programom za 2011. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: