{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić: Vlada FBiH opredijeljena za novi aranžman s MMF-om

F
17.5.2012. u 12:28
0
14
Nikšić: Vlada FBiH opredijeljena za novi aranžman s MMF-om
0
Nikšić: Vlada FBiH opredijeljena za novi aranžman s MMF-om
Nermin Nikšić
Uz početak pregovora s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), premijer Federacije BiH Nermin Nikšić razgovarao je danas, u Sarajevu, s izvršnim direktorom MMF-a za Holandsku konstituencu Mennom Snelom.
Situacija u ovoj konstituenci, koja zastupa i interese BiH u Međunardnom monetarnom fondu, nije laka, kazao je Snel, i većina od osam zemalja suočava se s ekonomskim i finansijskim poteškoćama.

Dodao je da se BiH ne razlikuje mnogo od tih zemalja te bi sklapanje novog aranžmana s MMF-om bilo od važnosti za njenu fiskalnu stabilnost i snažniji privredni rast, saopćio je danas Ured za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Premijer Nikšić potvrdio je opredjeljenje Vlade FBiH za zaključenje novog sporazuma s ovom međunarodnom finansijskom institucijom, istakavši da je stari aranžman okončan, kao i da su mali izgledi za njegovo reprogramiranje ili restrukturiranje.

Ukazao je na to da je Vlada FBiH većinu obaveza iz prethodnog aranžmana ispunila, da se strukturalne reforme i revizija nastavljaju te donose nove politike u mnogim oblastima.

"MMF je prepoznao napore i reforme koje je poduzela Vlada FBiH i to će, u svakom slučaju, biti dobra pretpostavaka za sklapanje novog aranžmana s ovom finansijskom institucijom", istakao je Nikšić.

Izrazio je opredjeljenje i spremnost da se obaveze koje proisteknu iz novog sporazuma ispune da bi taj proces polučio pozitivan rezultat.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: