{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić reprezentativcima BiH obećao podršku

22.10.2012. u 14:29
13
1
Nikšić reprezentativcima BiH obećao podršku
13
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić primio je u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu predstavnike Nogometnog, Košarkaškog, Rukometnog i Saveza sjedeće odbojke BiH.
Uz čestitke na rezultatima koje su državne selekcije postigle u ovim sportovima u godini koja je izmaku, premijer se interesovao za naredne akcije i aktivnosti koje se vode u cilju stabilizacije i jačanja ovih strukovnih saveza.

Tom prilikom napravljena je svojevrsna analiza učinjenog i prezentirani planovi po sportovima, kako na takmičarskom, tako i na planu organizacije značajnih međunarodnih takmičenja kojima će naša zemlja biti domaćin.

Nikšić je posebno istakao potrebu stvaranja ambijenta u kojem će naše reprezentativne selekcije pravovremeno dobiti podršku kako bi, bez neizvjesnosti koja ih često prati, mogle nastupiti na velikim međunarodnim takmičenjima u 2013. i narednim godinama.

U tom smislu obećao je značajniju animaciju javnih kompanija na federalnom nivou koje bi sponzorski potpomogle državne selekcije, istakavši da su one doprinijele afirmaciji Bosne i Hercegovine više nego bilo ko drugi.

"Sve više ljudi u cijeloj Bosni i Hercegovini istinski doživljava ove selekcije kao svoje i to je veoma značajno. Dobro bi bilo da tako bude i na svim nivoima vlasti i odlučivanja", rekao je Nikšić, istakavši da je uspjeh proizvod koji se najbolje može prodati.

Premijer je najavio i promjenu sistemskog odnosa prema sportu, kako bi se stvorio povoljniji ambijent za njegov razvoj, čemu će u dobroj mjeri pomoći i izmjene određenih zakona koje bi išle u korist poboljšanja statusa sporta, a samim tim i reprezentativnih selekcija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: