{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada će pomoći popravku i opremanje stadiona u Sarajevu i Zenici

A
21.8.2012. u 12:46
6
47
Vlada će pomoći popravku i opremanje stadiona u Sarajevu i Zenici
6
Sastanak između premijera Federacije BiH Nermina Nikšića, predsjednika Komiteta za normalizaciju Fudbalskog saveza BiH Ivice Osima, selektora fudbalske reprezentacije BiH Safeta Sušića i sekretara Fudbalskog saveza BiH Jasmina Bakovića održan je danas u zgradi Vlade Federacije BiH. Na sastanku je bilo riječi o finansijskoj situaciji i narednim utakmicama.
Na novinarska pitanja nakon susreta odgovorio je samo Baković koji je kazao kako su se sagovornici dotakli svih važnijih pitanja u vezi sa funkcionisanjem Fudbalskog saveza BiH uključujući organizaciju narednih utakmica reprezentacije i pitanje stanja u kojem se nalaze stadioni.

"Vlada Federacije BiH, na čelu sa premijerom, je pokazala puno razumijevanje za probleme s kojima se suočava Savez. Vlada je obećala da će podržati aktivnosti A reprezentacije BiH, kao i ostalih selekcija. Razgovarali smo o stadionu 'Bilino polje' u Zenici, na kojem nastupa reprezentacija, kao i o mogućnostima određenih infrastrukturnih zahvata na Olimpijskim stadionu 'Asim Ferhatović Hase' na Koševu, konkretno, o zamjeni stolica na zapadnoj tribini. Također, bilo je riječi i o mogućnostima rekonstrukcije stadiona na Grbavici u Sarajevu. Nije bilo zaključaka o tome, ali je Vlada Federacije izrazila spremnost da pomogne“, rekao je Baković.

Sekretar Sušić je na novinarsko pitanje o dugovima Saveza odgovorio da su uz pomoć UEFA-e riješili pitanje duga prema Poreznoj upravi FBiH i naglasio kako Savez trenutno nema nikakvih dugova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: