{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić: Predložene izmjene Zakona o izvršenju budžeta ne rješavaju problem

F
14.1.2014. u 14:34
12
122
Nikšić: Predložene izmjene Zakona o izvršenju budžeta ne rješavaju problem
12
Nikšić: Predložene izmjene Zakona o izvršenju budžeta ne rješavaju problem
Nermin Nikšić
Premijer FBiH Nermin Nikšić izjavio je danas u Sarajevu nakon sjednice Federalne vlade da predloženim izmjenama Zakona o izvršenju budžeta ne bi bio riješen problem nastao smjenom ministra finansija, jer tim izmjenama, kako je kazao, ne bi dobili ministra koji bi obavljao svoje funkcije kao član Fiskalnog vijeća BiH i Uprave za indirektno oporezivanje BiH ili potpisivao pisma u vezi sa stand-by aranžmanom sa MMF-om.
"Time bi bili riješeni samo trenutni problemi isplata, a za dvadeset dana kada ne bude tranše MMF-a opet ćemo imati isti problem", rekao je Nikšić.

On je dodao da ovo više nije problem samo Federacije BiH, jer je ovim blokirana i Republika Srpska, što je nekorektno.

Nikšić će se danas sastati sa predstavnicima OHR-a i Renzom Daviddijem, sa kojima će razgovarati o mogućim rješenjima ovog problema.

Zamjenik premijera i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Jerko Ivanković Lijanović istakao je da njegov prijedlog za izmjene Zakona o izvršenju budžeta predviđa da potpisnici naloga platnih transakcija budu premijer i ministar finansija FBiH ili zamjenici premijera FBiH, kako Federacija ne bi zavisila o bilo kom pojedincu.

"Danas na Vladi nije bilo raspoloženja za prihvatanje tog prijedloga zbog sumnje da u Parlamentu FBiH nema većine za usvajanje ovih izmjena. Ja ću do četvrtka izvršiti konsultacije sa predsjednicima klubova stranaka u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i Vlada će se u četvrtak izjasniti o ovim izmjenama", kazao je Ivanković Lijanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: