{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić poželio novoj Vladi FBiH da uspješno radi u interesu građana

F
19.3.2015. u 15:18
51
13
Nikšić poželio novoj Vladi FBiH da uspješno radi u interesu građana
51
Nikšić poželio novoj Vladi FBiH da uspješno radi u interesu građana
Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Budućim ministrima, koje su za novi sastav Vlade Federacije BiH predložile Stranka demokratske akcije, Hrvatska demokratska zajednica BiH i Demokratska fronta, dosadašnji premijer Federacije BiH Nermin Nikšić u izjavi za Fenu poželio je uspješan rad u naredne četiri godine.
"Novoj Vladi FBiH želim da radi što je moguće više u interesu građana Federacije BiH", kazao je Nikšić.

Kao poslanik Socijademokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH istakao je da će SDP bez obzira na to što je opozicija podržati sve ono što u Parlament FBiH bude dolazilo kao zakonski projekti, za koje se ocijeni da su u interesu građana.

"Dakle, nećemo biti kočnica, kao što je to bio slučaj u protekle četiri godine nema ko nije pokušao da blokira ono što je Vlada, na čelu sa SDP-om radila", rekao je Nikšić.

Navodeći da je u nastavku rada Predstavničkog doma prioritetno donošenje ovogodišnjeg budžeta, koji se mora usvojiti do 31. marta, a zatim reformski zakoni koji su preduvjet za nastavak stand- by aranžmana s MMF-om.

"Žao mi je što danas u puno nepovoljnijoj atmosferi i s drastičnijim uslovima razgovaramo recimo o zakonu o radu, nego što je to bilo prije dvije godine kada smo praktično utvrdili taj zakon, za koji smo imali saglasnost i MMF-a i Svjetske banke. Ovaj zakon značajno je garantovao prava radnika u procesu proizvodnje", kazao je Nikšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: