{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić pisao Lukaču: Sramotno je da policija oduzima navijačima zastave

F
9.1.2014. u 11:27
0
132
Nikšić pisao Lukaču: Sramotno je da policija oduzima navijačima zastave
0
Nikšić pisao Lukaču: Sramotno je da policija oduzima navijačima zastave
Nermin Nikšić (Foto: Klix.ba)
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić uputio je danas pismo direktoru Federalne uprave policije Draganu Lukaču povodom "sramotnog ponašanja policijskih službenika koji su učestvovali u osiguravanju rukometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Estonije, odigrane 8. januara u Vitezu".
"Obraćam Vam se povodom sramotnog ponašanja policijskih službenika koji su učestvovali u osiguravanju rukometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Estonije, odigrane 8. januara u Vitezu. Naime, prisustvovao sam utakmici i imao priliku vidjeti kako su pripadnici policije od navijača Bosne i Hercegovine oduzimali zastave Republike Bosne i Hercegovine", naveo je premijer Nikšić u pismu upućenom direktoru Federalne uprave policije Draganu Lukaču.

"Ovakvi potezi policijskih službenika ne samo da su neprimjereni sa aspekta poštivanja države Bosne i Hercegovine, već su mogli izazvati ozbiljne sigurnosne posljedice kojih srećom nije bilo zahvaljujući tolerantnosti navijača. Očekujem, stoga, da u skladu sa svojim ovlaštenjima i u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, poduzmete sve zakonom predviđene mjere i sankcionišete one koji su na ovaj način uvrijedili sve navijače Bosne i Hercegovine", naveo je Nikšić u pismu.

"Zastavu Republike Bosne i Hercegovine, pod kojom je Republika Bosna i Hercegovina primljena u Organizaciju Ujedinjenih nacija okarakterisati kao simbol, kojem nije mjesto na utakmici na kojoj se navija za reprezentaciju države Bosne i Hercegovine koja prema Ustavu Bosne i Hercegovine nastavlja njen kontinuitet, duboko sam uvjeren, nije ponašanje koje sebi smije i može dozvoliti bilo koji policijski službenik u Federaciji Bosne i Hercegovine. Očekujem od Vas hitnu reakciju i tražim da me o poduzetim mjerama pravovremeno informišete", kaže se u pismu premijera Nikšića direktoru Federalne uprave policije, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: