{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić: Nastavak današnje sjednice Vlade je neformalno sijelo grupe ministara

F
27.3.2013. u 14:59
4
33
Nikšić: Nastavak današnje sjednice Vlade je neformalno sijelo grupe ministara
4
Nikšić: Nastavak današnje sjednice Vlade je neformalno sijelo grupe ministara
Nermin Nikšić (Foto: Klix.ba)
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izjavio je da današnji nastavak 76. sjednice Vlade Federacije BiH, koji je zakazao zamjenik federalnog premijera Jerko Ivanković-Lijanović, predstavlja "neformalno sijelo grupe ministara".
"To ne možemo nazvati sjednicom Vlade, već to jedino možemo okarakterisati kao neformalno sijelo grupe ministara", kazao je Nikšić.

Podsjetio je da je već nekoliko puta jasno potcrtao da neće zakazivati sjednice Vlade FBiH dok se ne riješi pitanje nelegalnog poslovnika Vlade FBiH.

"Sve ono što je nužno i bitno, poput pitanja rješavanja problema u JP Željeznice FBiH, delegirat ćemo Parlamentu FBiH sa zahtjevom da se razmatra", dodao je premijer.

Ured Vlade Federacije BiH za zakonodavstvo i usklađenost sa propisima Evropske unije ranije je saopćio kako smatra da nisu ispunjeni uvjeti da zamjenik federalnog premijera može zakazati sjednicu ili nastavak sjednice Vlade Federacije BiH budući da premijer danas nije odsutan niti spriječen da obavlja svoje dužnosti, niti je odredio bilo kojeg od zamjenika premijera da sazove sjednicu.

Iz tih razloga, Ured za zakonodavstvo je obavijestio federalnog premijera Nikšića, njegove zamjenike Jerku Ivankovića Lijanovića i Desnicu Radivojevića, te Generalni sekreterijat i Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH da direktor i uposlenici Ureda neće prisustvovati nastavku 76. sjednice, jer ne žele sudjelovati u nezakonitom radu Vlade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: