Komentari (216)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
cudo bi bilo da SDA nema umjesane svoje prste u stvaranju haosa, prvo su u proslosti preko svojih premijera dizali kredite i zaduzili ovu zemlju a sada zele da to iskoriste i krivicu svale na druge koji nisu odgovorni za ovo stanje
Mora se ta mafija umjesati i sve blokirati, bez toga ne mogu.
SDA je konstantno na vlasti od rata pa do danas. Imaju 5 ministara u Vladi FBiH i umjesto da se oni trznu da vracaju dugove, nista ne rade. A SDA-ovi kadrovi i jesu napravila ovolike dugove u drzavi.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
MA SJAJNOOOOO!!! DO KAD ĆETE SE OSLANJATI NA KREDITE??? E JEST TEŠKO BITI SPOSOBAN U PM...UZIMAJ LOPATOM KREDITE, A KO BOLI VAS BRIGA KAKO ĆE SE ISTI VRAĆATI. PA MAJKU VAM NESPOSOBNU, SKREŠITE BIROKRATIJU, UKINITE MINISTARSTVA, SMANJITE SEBI PLATE, OTVORITE VRATA INVESTICIJAMA, NAPRAVITE ODRŽIVE PROJEKTE SA RAZVOJEM PRIVREDE I INDUSTRIJE PA ĆE NOVCI SAMI DOLAZITI U KASU BEZ POTREBE MMF KREDITA!!! MAJKU VAM VASU LOPOVSKU, DA BOG DA VAM ZA LIJEKA TREBALO A NEMALI!
spacek-potpisujem. Gomila nesposobnih debila koja od naroda pravi idiote.
"Također, ne treba podcijeniti niti informacije da su rušenje izmjena zakona o akcizama izlobirali pojedini kriminalni krugovi koji se bogate švercom duhana" Podrška premijeru. I ja mislim da treba zatvoriti Fabriku duhana Sarajevo. Što će nam!
Bože, ima li ovim idiotima i mediokritetima među poltičarima ikads kraja.
Da ima još jedan Fahro pa da ga smijene zbog ovoga,onda bi sve bilo u redu!
Bitno je da se nadze krivac za probleme,a ne treba te probleme rjesavat. To nikako...
VI SVI SKUPA DOVODITE U PITANJE, NE SAMO PENZIJE, INVALIDNINE I SL. NEGO OPSTANAK DRZAVE! Korupcijom, prodavanjem prirodnih resursa, ugrozavanjem domace proizvodnje, porezima koji nisu realni, pljackom fondova.... itd....i na kraju uzimanjem kredita od MMF-a!
E tugo moja, pa dokle ce vam MMF dijeiti i naplacivati uz debele kakate???
Pa "relativno" je lako biti premijer kada malo pa malo eto transe MMF-a i lijepo platis sve obaveze i svi sretni. Hajd budi mangup bez dodatnih zaduzenja. Zato kod nas i moze biti svako premijer (ovo se odnosi na vecinu dosadasnjih premijera). Covjek je pravnik po struci, i mislim da nikad privrede vidio nije. Zato ije i u stanju reci da pri izdavanjeu obveznica i trezorskih zapisa neve biti dodatnog zaduzivanja FBiH. Nemojte mi pricati o savjetnicima, jer su vjerovatno to razni amidzici i dajdzici koji su jos gori. Premijer koji nema znanja i muda da napravi znacajne rezove u ovoj fckng drzavi je za mene samo pijun koji tu malo glumi premijera.
Zato ti imaš dobru "vikendicu" govnaru!
HOĆE LI BITI UHAPŠEN KONOBAR ZBOG OVOGA?
"To će podrazumijevati pronalazak odgovarajućih izvora planiranih prihoda kroz emisiju dodatnih obveznica, trezorskih zapisa, te iz akumulirane dobiti javnih preduzeća. Na ovaj način Vlada neće povećati zaduženje FBiH..." Pa nemojte gospodine Niksicu pravit budale od nas molim vas.... Pa kako ces prodati obveznice i trezorske zapise bez kamate???? Eto ulagaci jedva cekaju da vam poklone preko 300 miliona na lijepe oci. Pa dajte Niksicu saberite se molim vas.
Nikšiću LOPOVE !!!!!!
Eto, bas zbog akciza na duhan ve nam propast drzava, ne rise niksicu. Manipulator javnosti. Fuj.
Baš mi je žao najlošiju vlast na čelu s talibanskim komunjarama. Propali ste, samo narodu to i saopštite!
Ne znam za ostale ali meni stvarno ni niksic ni MMF ni budzet ama bas nista ne znace u zivotu.
Znače prijatelju, ili će tek značiti....i ti ćeš vraćati te dugove od kojih se isplaćuju nekim podobnim plate. Osim toga, da bi se servisirali dignuti krediti moraće se povećavati nameti što će tjerati investitore iz BiH pa ćeš teže dolaziti do posla ako ostaneš bez posla na kojem sada radiš, ako radiš.
Dosta povećanaja nameta za ljude u BiH da bi se mogle ispaltiti nerealno velike plate u javnom sektoru. Stop uvođenju novih akciza i siromašenju ionako siromašnog naroda. Niko ne puši rezani duhan zato što voli motati nego zato što nema para da kupuje za naš standrad preskupe cigare u kutijama.
Dosta je više i MMF-a i vas. Dokad da nas zadužujete za svoj račun. Smanjite plate u javnom sektoru i neće trebati zaduživanje. Ako mislite da će nastati time kolaps i da judi neće htjeti raditi za manje plate, ima armija nezaposlenih na birou koji bi radili za duplo mnaje plate nego što su sada plate zaposlenih na budžetu. Dosta bezobrazluka i sebičnosti!