{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Nikšić: Bh. blok još uvijek nije donio nikakvu odluku o ulasku u vlast

Klix.ba
18.1.2019. u 15:06
28
64
Nikšić: Bh. blok još uvijek nije donio nikakvu odluku o ulasku u vlast
28
Nikšić: Bh. blok još uvijek nije donio nikakvu odluku o ulasku u vlast
Foto: H. M./Klix.ba
Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić rekao je za Klix.ba kako Bosanskohercegovački blok još uvijek nije donio nikakvu odluku o ulasku u vlast.
Nakon što je lider Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić otvoreno kazao za Klix.ba da će Bh. blok, koji čine SDP, DF i Naša stranka, prihvatiti koalicioni poziv SDA predsjednik SDP-a Nermin Nikšić rekao je da lijevi blok stranaka nije donio odluku o ulasku u vlast.

"O tome smo nakon posljednjeg sastanka u Predsjedništvu BiH izvijestili javnost. Rekli smo i da nam predstoji sastanak na kojem će stranačke delegacije SDP-a, DF-a i Naše stranke o tome razgovarati i utvrditi stavove. Ne želim se upuštati u medijske spinove", kazao je Nikšić.

Podsjetio je da se danima u medijima plasiraju informacije kako je SDA pronašla alternativu Bh. bloku i kako će napraviti vlast jedan dan s nekim manjim strankama, drugi dan sa SBB-om, treći dan opet s nekim trećim, a danas s Bh. blokom.

"Jedina istina je da nikakvog dogovora još uvijek nema, barem kada je riječ o Bh. bloku. Razumijem poziciju SBB-a i poštujem njihov stav, ali želim još jednom podvući da Bh. blok nije donio nikakvu odluku kad je riječ o učešću u vlasti na nivou FBiH i BiH", rekao je Nikšić.

Istakao je da je politička situacija u BiH izrazito ozbiljna, odnosno da se želi blokirati NATO put BiH koji je prvorazredni interes svih građana BiH.

"Krše se ustavne i zakonske norme na nizu primjera, od NATO puta do popune Doma naroda Parlamenta FBiH gdje se čak nastoji poništiti ustavna obaveza poštivanja popisa iz 1991. godine, kako bi se legalizirali rezultati ratnih zločina. Nije zato vrijeme za politička podmetanja, već za traženje izlaza iz blokade ključnih procesa za stabilnost i napredak BiH te zaustavljanje daljnjih podjela koje se nameću BiH", zaključio je Nikšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: