Komentari (154)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Antifasizam kao prvo nije ideologija te nema veze iskljucivo sa lijevom i desnom politikom. I desnicari i ljevicari mogu biti antifasisti pa cak i nacionalisti su antifasiste to nema veze sa zivotom sta pricas. Jadan je SDP sa polupismenima u vrhu paryije koji ne znaju elementarne stvari. Kakav god da je bio Zlatko Lagumdzija barem je bio intelektualac i veoma inteligentan covjek sto se ne moze reci za ovog papka.
Al kako god bolji su od ovih sada na vlasti da se zna
ne pricaj gluposti.ako je fasizam ideologija a jest onda je i njegova suprotnost tj antifasizam ideologija.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Nećemo ljudi ovako sa Titinom slikom u Evropu. Znaju li ovi uopšte šta je Evropa i NATO?
NARODE, zna li neko gdje je scepo radojica na obiljezavanju dana pobjede nad fasizmom i zasto se ne oglasi po pitanju antifasizma i borbe protiv fasizma.imamo informacije da je scepo radojica pobjegao i emigrirao iz drzave bih,ocekujuci presudu za krivicna djela koja je uradio.zna scepo da ce biti osudjen pa pobjegao i sada je na strani srbofasisticke i teroristicke sluzbe kos za koju i dalje radi i ciji je pripadnik i saradnik,te izdaje nasu drzavu i narod,ne daju mu ti fasisti da se oglasi.
sta ostade od onakve stranke koju je vodio rahmetli nijaz durakovic, ja jada i cemera braco mila,cak i kcerka od durakovica nije u sdp-u. sve dok sdp vodi lopov,nepotista i zaostali mamlaz niksic,blentavi idiot damir masic, cukan helez razbojnik,nasilnik,lopov i kavgadzija,nepismeni irfan cengic koji ne moze da zavrsi bilo kakav fakultet, segmedina srna bajramovic nepismena trecerazredna novinarka i fufa nema od sdp nista. jedini covjek koji ima u sdpu jer denis becirovic,ali napusta ih.
Svako ko ne misli kao oni, odmah se svrstaju u fašiste xD
Nažalost, ideja socijaldemokratije je u nas mrtva , upravo radi ovakvih tzv lidera, kao da mi radnici zaboravljamo šta sve nisu uradili kad su bili na vlasti, upravo taj isti Nikšić ... a sjetimo se njegovih talova sa hrv Aluminijem ??? Zato narode, svatko svoje neka bira, a na razini države dogovor kao normalne države ...
antifasisti koji se loze na SKJ .... druze, drugarice i sl. gluposti pa ko koga zavali... to je moderni Ozna Udba neokomunizam a Tito da je ziv sve bi to na Goli otok poslao.... antifasista treba biti svaji covjek, gradjanin, a najveci Antifasisti su borci AR BIH koji su se borili protiv Povampireni fasista, crvenih kmera koji su sa petokrakom presli u redive fasista i ubijali gradjane ex yu a osobito BIH na kojoj su se brutalno izivljavali..
antifasista sam naravno, ali glupane sa losom frizurom moras znati razliku između nacionalizma i fašizma
vidi crvenih kmera komunjaraca primitivnih i zaostalih,sto su se uzdigli,sve go lopov,reketas i nepotista.lagumdzija zlatko lopov i reketas,ukrao cak i privatni stan i vrijedne umjetnine iz njega,damir hadzic lopov ukrao milion iz opcine novi grad,sanko mesihovic lopov ukrao milion iz kcusa,koka kurtes ukrao milion iz budzeta fbih, hamdija lipovaca ukrao milion iz budzeta us kantona i opcine bihac,cukan helez ukrao 250.000 km od boraca i prebacio sdpu. niksic lopov i nepotista,ovo antifasisti
eh jadna majko ko hoce da zastupa interese antifasista, lopov, reketas i nepotista nermin niksic, koji je opljackao budzet federacije dok je bio kvazi premijer,te reketirao sve jace privrednike i ugostitelje da pod pritiskom daju novac za sdp.brata zaposlio i postavio za direktora u javno preduzece i to mu bratu bilo prvo zaposlenje a odmah direktor. niksic nermin je znaci lopov, reketas i nepotista te on nije i ne moze biti antifasista i ne moze kao takav pricati u ime nas antifasista.
fasista je bosni min 80% tako da ne mogu biti vecina antifasisti
NARODE, cestitam vam dan pobjede nad fasizmom i veliki pozdrav za sve antifasiste u bih i svijetu. evo vidite da je SDA na celu antifasista, jer je abdulah nakas predsjednik sabnor-a koji je bio clan te stranke i sada predvodi antifasiste u bih. smrt fasizmu, nacionalizmu, sovinizmu i komunizmu, sloboda narodu. zivjela demokratija i ljudska prava!
URAAAAAAA
ZALOSNO JE DA JE JEDAN OD NAJVECIH DOKAZANIH PATRIOTA OVE ZEMLJE UVAZENI GOSPODIN BOGIC BOGICEVIC KOJI JE 1992 IZGOVORIO HISTORIJSKO N E E BALKAMSKOM KASAPINU U SRED BG,BIO ZADNJIH 27 GODINA U SJENCI ZLATKA LAGUNDZIJE I OSTALIH
https://www.youtube.com/watch?v=SdYFFo_tsfk E OVO SE ZOVE PARADA
Povraća mi se od crvene boje...
Za one neupućene... Fašizam je veoma širok pojam, a po stručnjacima društvenih nauka definiše se kao treći stadij nacionalizma (nakon nacionalizma i šovinizma) i smatra se radikalnom totalitarističkom ideologijom. Dakle, započinje nacionalizmom.
Fasizam ima razlicite oblike. Blazi oblik fasizma naziva se nacionalizmom.