{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić: Ako aranžman bude odobren FBiH će dobiti više od 517 miliona KM

F
24.7.2012. u 13:05
0
3
Nikšić: Ako aranžman bude odobren FBiH će dobiti više od 517 miliona KM
0
Nikšić: Ako aranžman bude odobren FBiH će dobiti više od 517 miliona KM
Nermin Nikšić
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić rekao je danas poslanicima Predstavničkog doma Federalnog parlamenta da će ukupni iznos namjeravanog novog aranžmana Bosne i Hercegovine s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), ako aranžman bude odobren, iznositi oko 800 miliona KM, od čega bi Federaciji pripalo dvije trećine, više od 517 miliona KM.
Aranžman bi trajao dvije godine, s mogućnošću produženja za još jednu godinu, kazao je.

"Svjesni smo da svaki novi aranžman znači i novo zaduženje, ali on nije rezultat nikakvog hira već se to nametnulo kao jedino moguće logično rješenje", rekao je Nikšić.

U Federaciji BiH, po njegovim riječima, čini se sve za uspostavu i očuvanje fiskalne stabilnosti, a kao preduvjet uspostavljanja i očuvanja makroekonomske stabilnosti.

Opredjeljenje da prihodi budu izbalansirani s rashodima pokazano je iz Vlade, ali i iz Parlamenta, donošenjem ovogodišnjeg budžeta koji je, po premijerovim riječima, 'skresao' sve pozicije tako da je nivo rashoda vraćen na nivo iz 2008. godine.

U koncipiranju budžeta za 2012. pokazana je maksimalna opredijeljenost za razvoj poljoprivrede i poticaji u ovom sektoru su jedina stavka koja je uvećana s 58 na 74 miliona KM, rekao je između ostalog Nikšić.

On se poslanicima Predstavničkog doma Federalnog parlamenta obratio danas na 17. redovnoj sjednici u Sarajevu na inicijativu predsjedavajućeg Fehima Škaljića, da bi informirao članove Parlamenta o aktuelnim pitanjima s kojima se suočava Federalna vlada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: