Komentari (102)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vrlo jednostavno, sifra BBI! Nacionalnost: Bosnjak Jezik: BOsanski Vjeroispovjest: Islamska
pa zašto onda \"POPIS\" Ovo i je ste glavni razlog Popisa, da se vidi kolko je ostalo naroda i kako su raspoloženi da sačinjavaju državu BiH, puno se priča od multinacionalnosti a ono tamo ona druga dva naroda imaju dvojno državljanstvo i enostavno ih nema, osim na izborima.
dobro si prošao u Beogradu pa su te zavali bosancem. Reći ću ti na kraju kako su mene zvali. Mislim da to zavisi i od neččijeg godišta kako će te zvati, zapravo smatrati. Ja tamo nisam bio Bosanac i nije ih bila briga ko sam istorijski i genaološki itd, bilo ih je samo briga odakle sam. Meni su se obraćali kao Bosancu, ali između sebe kad se o meni govorili nazivali su me bosančeros.
Meni u beogradu kazu da sam bosanac, a ja pokusavam da im objasnim da sam srbin. Covjek je ono sto drugi misle da jeste, tako da ja nikada ne mogu biti srbin u beogradu
Šta bolan govoriš \"ne možeš\" ? Ti će meni govorit ne možeš ? Ma ko si ti da meni određuješ mogu li se ja ili ne izjasniti kao Bosanac i Hercegovac ? Ti si se našao meni pričat kako mogu ili ne mogu biti po nacionalnosti. Nemoj da ti šamarčinu zveknem poslije koje nikad više ustati nećeš sunce ti krvavo,
Onda se i ti izjasni kao Bosanac a ne kao Bošnjak. Na žalost Bošnjak je danas vezano za islamsku vjeru zahvaljujući \"mudrom\" Aliji Izetbegoviću. Neki bi nas nagovarali da se izjasnimo kao Bošnjaci da bi tako prikazali veći procenat muslimana, a taj procenat bi time bio lažan. Drugi nas nagovaraju da se izjasnimo kao Bošnjaci iz istorijskih razloga. Treći nas nagovaraju da se izjasnimo kao Bošnjaci iz političkih razloga, zbog broja mjesta u parlamentu da ne bi one druge dvije nacije imale većinu nad muslimanima. Onda budite i vi Bosanci, jer \'Bosanac\' nije vezano za vjeru, a time ove druge dvije neće imati većinu mjesta u parlamentu.
To i jeste vas cilj bio, da u Bosni nestane Bosnjaka. Zasto bi se mi odricali neceg svog, sto postoji vec stotinama godina. Nisam ni mislio da licite na Turke po tenu, nego pi cijelom fizickom izgledu. A volio bih da vidim, te naoruzane \'\'srbice\'\', samo sto sada ne bi bilo kao 1992 godine. P.S. Tvoj predsjednik, Radovan Karadzic je poslao, pismo nasem predsjedniku Izetbegovicu, i to na engleskom jeziku, posto on prica srpski a ovaj nas bosanski jezik, tako da je najveci zagovornik te tvoje srpske ideologije priznao postojanje bosanskog jezika.
pa poturica je onaj koji zavija na arapskom te na koljenima razsirennih ruku ceka da mu nesto padne sa neba! Sta tu nije jasno. Srpski narod je velik narod koji se raspostire preko vecine balkanskog ostrva tako da neki pripadnici tog naroda koji su tamniji nisu zbog toga turci. To je opet ta glupa bosnjacka inteligencija znaci i italijani su turci, spanci turci, grci turci svi turci posto su malo tamniji! A ne ne to samo vazi za Srbe jer poturicama odgovara ta prica. Ti si poturica ti pricas mojim jezikom a hoces da me ubedis lazima da te ja ne razumem da pricas sasvim drukciji jezik! Ti i tebi slicni imate teske psihoticne probleme vi zivite u lazima i uporno ubeđujete sami sebe da je laz istina! Kad bi vi smogli hrabrosti i pameti( sta se nece desiti) da se izjasnite Srbi sa srpskim jezikom ijekavskog dialekta muslimanske veroispovesti napravili bi red in mir na ovim prostorima i razoruzali vecinu radikalnih Srba!
Ko tebe breeee sta pita! Pricali ste i za Kosovo da je vase, pa ste p.o.p.u.s.i.l.i foru, sad jos malo ostat cete na beogradskom pasaluku, kao sto ste nekada bili. Bosna je postojala i postojat ce, a vi mozete samo da se i dalje cijepate, dio po dio. Bosnu nikad niko nije niti ce uspjeti podijeliti, pa ni vi preko Drine, koji u svaciji s.u.p.a.k. zapijate nos. A to ko je poturica, pogledaj malo koliko licite na Turke..
Bosniak 48%, Serb 37.1%, Croat 14.3%, other 0.6% (2000) note: Bosniak has replaced Muslim as an ethnic term in part to avoid confusion with the religious term Muslim - an adherent of Islam Evo vam tacni podatki pa cak i CIA vas vodi kao poturice! Nema bosanskog naroda i nacije niti ima bosanskog jezika REALNO pricamo. Pustite sada politicke podele i zelje. Svi mi pa i ceo svet veoma znamo da ste vi Srbi muslimanske veroispovesti.A posto se istorija gadno poigrala sa srpskim narodom vi ste otisli od njedra svoga te postali ste nekakvi bosnjaci.Ne moze se vam ni puno zameriti ima tu puno mrznje i zle kr.vi sa obe strane. Jeste da ste vi poceli tako sto ste okrenuli ledja svom narodu te presli u drugu veru i pomagali okupatoru ali od toga su prosla vec stoljeca. ALi nikad mi iz te kletve tih krugova pakla izaci necemo dok se ponasamo tako dalje uvek iznova kroz istoriju.
na stranu sto je nasa politika nebulozna i njeni predstavnici maloumni i kriminalni ali da je i vecina naroda toliko zaostala stvarno je zabrinjavajuce.. 1. Nacionalnost: Bosnjak 2. Jezik: Bosanski 3. Vjeroispovjest: Individualni izbor!! Ko to nije u stanju da shvati bolje je da ne ispunjava nista!!!
Ko god se izjasni Srbin ili Hrvat, automatski oduzeti drzavljanstvo BiH i deportovati u Srbiju ili Hrvatsku, naravno ako ih tamo budu zeljeli, a svima je poznato da ne zele. A sve koji vole BiH i smatraju je svojom drzavom napokon pustiti da zive normalnim zivotom, koji zasluzuju, bio to pravoslavac, katolik, musliman, jevrej nebitno, bitno je da je covjek. Za ove \'\'srbe\'\' i \'\'hrvate\'\' koji zive u BiH, preporucio bi da prije popisa izvade uvjerenje o drzavljanstvu (naravno u BiH), pa ako na njemu bude pisalo drzavljanin Srbije ili Hrvatske, onda svaka cast da se tako i izjasne, kao Srbi i Hrvati.
Ovako.. Ja sam Ateista, ne vjerujem u Boga. i najradije bih se izjasnio kao Bosanac i Hercegovac, Ateista, jezik Bosanski. Ali neču. Izjasniću se kao Bošnjak, Vjera Islam, Jezik Bosanski - samo iz inata. Jebi ga kad djelimo državu sa dušmanima, moraš u torove.
Bosanac Ateist Srpsko-Hrvatski
Ove instrukcije važe samo za ovaj popis 2013, a za 2021. se još nismo odlučili kako ćemo se zvati.
a sta ce dijaspora ? Nek salje samo pare..
OVAKO BI SE TREBALO IZJASNITI NA POPISU : Etnija - Bosnjak, Hrvat, Albanac, Jevrej, Crnogorac, Slovenac itd Religija - Musliman, Katolik, Jevrej, Budista, Ateista, Agnostik itd Rjecnik - Bosanski Nacionalnost - Bosanac ! To bi rebao biti pravi popis po svim medjunarodnim konvencijma ! Ali posto u RBIH-i nema politicara na vlasti koji su normalni, patrioti i inteligentni, Bosnjaci, vasu NACIONALNOST stavit Bosnjak, jer ce se srbi i hrvati TAKO IZJASNITI ! Ne dozvolite vise da VAS IKO BRISE ko Bosnjake, NAJSTARIJU I JEDINU AUTOHTONU NACIJU NA Balkanu a i u Evropi ! Bosna i Bosnjaci su postojali ne samo prije hrvatske i srbije (150 godia od kad su izmisljene na Berlinskom Kongresu) , vec i od svih nacija i drzava u cjeloj Evropi ! NACIONALNOST\" Bosnjak\', PONOSNO jer se ima cime BOSNJAK I BOSNJAKA PONOSITI ! RBIH4VER !