Organizatori protesta
0

"Nije nam cilj rušenje vlasti u RS-u, već korekcija njenog rada"

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Inicijator protestnih okupljanja, zakazanih za 19. mart u Banjoj Luci, Stefan Flipović izjavio je danas da cilj tih protesta nije rušenje Vlade RS-a, već korekcija njenog rada, na što kao građani imaju demokratsko pravo.

Potvrdio je da su dobili odobrenje od policije za održavanje skupa na Trgu Krajine, ali im nije dozvoljena protestna šetnja do zgrada institucija RS-a.

Konkretni zahtjevi za Vladu RS-a su da za najugroženije kategorije stanovništva povećaju socijalne naknade, da se krivično osuđivanim osobama zabrani obavljanje javnih funkcija i da se porezne stope vrate na nivo iz decembra 2010.

Flipović je istakao da su ovo mirni protesti te da žele da se građani aktivno uključe u rješavanje problema.

"Pasivnost građana dovela je do bahatosti i ove i prethodnih vlada i nedostatka rada“, kazao je Filipović na pres-konferenciji koju je održao u Parku "Petar Kočić".

Naglasio je da će, ukoliko prihvati njihove zahtjeve Vlada, pokazati građanima da je svjesna problema i da ima želju da pomognu običnim građanima.

Predstavnik Udruženja građana "Oštra nula" iz Banje Luke Dejan Cocić rekao je da se ova organizacije kao suorganizator protesta u subotu ograđuje od bilo kakve političke konotacije ovih protesta i ističe da nije povezana ni sa jednom političkom partijom.

Naveo je i da ne žele da se bilo kakvi nemiri dešavaju u subotu tokom protesta u Banjoj Luci.