{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Nije dobro kad se dva etnička bloka sastaju, kad tu nema trećeg"

F
22.12.2010. u 15:23
0
39
"Nije dobro kad se dva etnička bloka sastaju, kad tu nema trećeg"
0
"Nije dobro kad se dva etnička bloka sastaju, kad tu nema trećeg"
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv)
Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić je danas u Sarajevu, komentirajući sastanak predstavnika dvaju HDZ-a, SNSD-a i SDS-a u Mostaru, kazao kako misli da to nije dobro.
"Vjerovao sam da su etnički blokovi iza nas. Pogotovo nije dobro kada se dva etnička bloka sastaju, kad tu nema trećeg. To će samo, na neki način, još više usložniti situaciju", smatra Tihić.

Na novinarsko pitanje hoće li na državnom nivou biti moguće provesti platformu koju su dogovorili SDPBiH, SDA, Narodna stranka Radom za boljitak i HSP, te kako komentira izjavu lidera SNSD-a da platforma predstavlja listu želja, Tihić je odgovorio da je to polazna pozicija.

"Normalno da smo i mi svjesni da dio toga neće moći dobiti suglasnost iz jedne i druge stranke ili iz Republike Srpske. Ali o tome treba da razgovaramo i tragamo za rješenjima koja će biti prihvatljiva za sve strane, rješenjima koja će osigurati dvije trećine glasova. Niko od nas ne živi u iluziji da ono što je napisano, da će to biti u cijelosti provedeno", kazao je Tihić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: