{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Nije cilj reforma pravosuđa, već destrukcija i dokidanje BiH"

F
14.4.2011. u 18:40
0
16
"Nije cilj reforma pravosuđa, već destrukcija i dokidanje BiH"
0
"Nije cilj reforma pravosuđa, već destrukcija i dokidanje BiH"
Ramiz Salkić
Potpredsjednik Narodne skupštine RS-a Ramiz Salkić izjavio je danas da primjedbe iz RS-a na rad Suda i Tužilaštva BiH nemaju za cilj reformu pravosuđa, već "potpunu destrukciju i dokidanje države BiH“.
"Ovo je samo ulazak na mala vrata u taj proces“, kategoričan je Salkić.

Upitan da li se mogu očekivati reagiranja međunarodne zajednice nakon sinoćnih stavova u Narodnoj skupštini RS-a o Sudu i Tužilaštvu BiH, Salkić je upitao: "Šta se može očekivati od međunarodne zajednice koja svaki put izražava sve dublje žaljenje, a mi se nalazimo u sve većim problemima".

Smatra i da će Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a staviti veto na sinoćnju odluku o referendumu.

"Za pretpostaviti je kakav će biti odgovor tog kluba, realno je da će biti pokrenuto pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa“, zaključio je on.

Šef kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS Zoran Đerić ponovio je i danas da je nepotreban referendum u RS-u o radu Suda i Tužilaštva BiH.

"Postavlja se pitanje da li će vlast RS izaći pred građane RS-a prije održavanja referenduma i kazati koliko će koštati referendum, za kojeg unaprijed znamo kakav će biti njegov ishod, i iz kojih izvora će se finansirati", naveo je Đerić,

On naglašava da su parlamentarci ti koji imaju kapacitet da donose odluke, a ne da se skrivaju iza naroda.

"Zašto bi se skrivali iza leđa našeg naroda koji nas je birao da predstavljamo taj narod u Narodnoj skupštini. Mi smo ti koji uime naroda treba da donosimo odluke u Narodnoj skupštini RS", izričit je Đerić.

Ono što je osnovno kada je u pitanju ovaj referendum, naglasio je, je to da vlast na ovaj način pokušava da skrene pažnju sa gorućih i sve težih ekonomsko-socijalnih problema u RS.

Đerić je postavio i pitanje kakve reprekusije po RS će se desiti nakon održavanja ovog referenduma.

I predsjednik Demokratske partije Dragan Čavić, koji nije podržao usvajanje odluke o referendumu u RS-u o Sudu i Tužilaštvu BiH, naglašava da je protiv devalvacije referenduma.

"RS ima pravo samo na jedan referendum, a taj referendum je odgovor demokratskim sredstvima na svaku vrstu apsolutne ugroženosti njenog statusa“, kaže Čavić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: