Sastanak čelnika dva HDZ-a
0

Nije bilo govora o imenima kandidata za Vijeće ministara

Piše: J. H.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Iako su mnogi mediji jutros prenijeli informaciju kako su na jučerašnjem zasjedanju čelnika HDZ BiH i HDZ 1990 dogovorena imena iz ovih stranaka za formiranje Vijeća MInistara, to se ipak nije desilo.

Navodno, dogovoreno je da će HDZ-ovi ići sa Vjekoslavom Bevandom za premijersko mjesto, dok bi Borjana Krišto i Martin Raguž bili predloženi za ministarska mjesta.

"Nije uopće bio na dnevnom redu razgovor o imenima kandidata ministara i premijera iz oba HDZ-a. Ne znam na koga su se mediji pozvali, ali uopće nije bilo razgovora o ministarskim kandidatima iz ove dvije stranke", kazao je Veso Vegar, portparol HDZ 1990.

Vegar je potvrdio da je razgovarano o formiranju Vijeća ministara.

"Bilo je govora u smislu odugovlačenja procesa. Ništa više", kazao je Vegar.

U SDP-u nisu htjeli komentarisati informaciju koja je još uvijek na razini spekualcije.

"To je stvar dva HDZ-a. U personalnom smislu to pitanje je do sada nekoliko puta mijenjano tako da ne bih komentarisao," kazao je Damir Hadžić, potpredsjednik SDP-a.

Spominje se i ime Martina Raguža kao budućeg ministara u Vijeću minisatra BiH. Kako je Raguž rekao za Sarajevo-x.com, to su nečije projekcije.

"Moje ime se često spominje u medijima bez prethodnih konsultacija sa mnom. Vidjet ćemo šta će biti", kratko je prokomentarisao Martin Raguž za naš portal.