Nije bilo govora o imenima kandidata za Vijeće ministara

S
Piše: J. H./Sarajevo-x.com
7.12.2011. u 10:59
0
13
Nije bilo govora o imenima kandidata za Vijeće ministara
0
Nije bilo govora o imenima kandidata za Vijeće ministara Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Iako su mnogi mediji jutros prenijeli informaciju kako su na jučerašnjem zasjedanju čelnika HDZ BiH i HDZ 1990 dogovorena imena iz ovih stranaka za formiranje Vijeća MInistara, to se ipak nije desilo.
Navodno, dogovoreno je da će HDZ-ovi ići sa Vjekoslavom Bevandom za premijersko mjesto, dok bi Borjana Krišto i Martin Raguž bili predloženi za ministarska mjesta.

"Nije uopće bio na dnevnom redu razgovor o imenima kandidata ministara i premijera iz oba HDZ-a. Ne znam na koga su se mediji pozvali, ali uopće nije bilo razgovora o ministarskim kandidatima iz ove dvije stranke", kazao je Veso Vegar, portparol HDZ 1990.

Vegar je potvrdio da je razgovarano o formiranju Vijeća ministara.

"Bilo je govora u smislu odugovlačenja procesa. Ništa više", kazao je Vegar.

U SDP-u nisu htjeli komentarisati informaciju koja je još uvijek na razini spekualcije.

"To je stvar dva HDZ-a. U personalnom smislu to pitanje je do sada nekoliko puta mijenjano tako da ne bih komentarisao," kazao je Damir Hadžić, potpredsjednik SDP-a.

Spominje se i ime Martina Raguža kao budućeg ministara u Vijeću minisatra BiH. Kako je Raguž rekao za Sarajevo-x.com, to su nečije projekcije.

"Moje ime se često spominje u medijima bez prethodnih konsultacija sa mnom. Vidjet ćemo šta će biti", kratko je prokomentarisao Martin Raguž za naš portal.


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: