Dosadašnji vijećnik
81

Nihad Uk imenovan za novog generalnog sekretara Naše stranke

Klix.ba
Nihad Uk
Nihad Uk
Predsjedništvo Naše stranke je na prijedlog predsjednika Predraga Kojovića donijelo odluku o imenovanju Nihada Uka na mjesto generalnog sekretara NS-a.

Nihad Uk je vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Centar i Gradskom vijeću Sarajeva, a nekoliko godina je vodio lokalni odbor Naše stranke Centar, saopćeno je.

“Nihad Uk je diplomirani pravnik, osoba sa iskustvom u realnom sektoru, vrijedan čovjek kojeg prepoznaje naše članstvo širom zemlje. Ranije je radio ne reogranizaciji našeg odbora u Centru, zaslužan je za nekoliko važnih lokalnih inicijativa koje smo pokrenuli na polju zapošljavanja mladih, stambenog zbrinjavanja, pokretanja noćne linije javnog prevoza. Kroz godine rada sa lokalnim organizacijama pokazao je spremnost i sposobnost da sarađuje sa ljudima različitih profila, učestvovao je u podizanju naših odbora, te je istinski čovjek iz baze. Također, izborom mladog čovjeka na ovu poziciju, pokazujemo da posvećenost Naše stranke mladima nije samo fraza, već istinsko opredjeljenje u našem djelovanju”, kazao je predsjednik Naše stranke Predrag Kojović.

“Imenovanje na ovu poziciju za mene predstavlja veliku čast, s obzirom da se ovim pokazala otvorenost u radu Naše stranke i spremnost da se mladim ljudima koji su radili sa lokalnim zajednicama pruži šansa. Zahvalan sam generalnom sekretaru Albinu Zuhriću, jer našu organizaciju preuzimam sa dobrim temeljima, neopterećenu dugovanjima i spremnu da se dalje razvija. Sada je pred nama da se pripremamo za Opće izbore 2018. godine. Ključni zadatak za nas je da obilazimo lokalne zajednice i podižemo odbore širom zemlje. Imamo dobre politike, imamo kvalitetne ljude, ovo je prilika koju nećemo propustiti. Mi smo generacija koju je ova zemlja čekala”, kazao je novoimenovani generalni sekretar Nihad Uk.