Nakon izbora mnogi su u svađi
102

Nezavisni kandidat Šadić pozvao građane Čelića na pomirenje

Piše: N. J.
Protesti u Čeliću (Foto: Arhiv)
Protesti u Čeliću (Foto: Arhiv)
Nezavisni kandidat za načelnika Općine Čelić Muhamed Šadić večeras se obratio građanima tog grada koji su ponovo izašli na protestnu šetnju tražeći nove izbore zbog neregularnosti koje su prijavili Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

Na ulice je izašlo više od 2.000 građana Čelića koje je nezavisni kandidat Šadić pozvao na strpljenje. Poručio im je da moraju između sebe riješiti nesporazume i izmiriti se, kako bi život u ovom gradu ponovo normalno funkcionisao.

"Mnogi građani su nakon proteklih izbora u svađi i zavadi, jer su ljuti jedni na druge zbog toga što su prodali svoje glasove, ili zbog drugih neregularnosti na ovim izborima. Poručio sam im da su svi dokazi proslijeđeni CIK-u koji treba provesti proceduru i ocijeniti na koji će način reagovati, hoće li poništiti izbore i provesti nove, ili će donijeti drugu odluku. Ako ta odluka ne bude odgovarajuća za ljude u Čeliću, tada postoji i Apelacioni odjel pri Sudu BiH, kojem bismo se u tom slučaju žalili. Uglavnom, moja poruka je glasila da se trebamo boriti pravnim putem, a ne na ulici, ili međusobnim svađama", rekao je Šadić za Klix.ba, dodajući kako su mu u CIK-u kazali da odluku neće moći donijeti prije 23. oktobra. Stoga Šadić ističe da do tog datuma ne bi trebalo biti novih protesta u Čeliću.

Njegov je govor okupljenim građanima trajao 15-ak minuta, nakon čega su demonstranti prošetali ulicama grada u znak protesta protiv neregularnih izbora. Podsjetimo, za načelnika je u ovoj općini pobijedio kandidat SDA, a građani tvrde da je nezavisnog kandidata Šadića pobijedio za 30-ak glasova potkupljivanjem birača.