Čekaju odluku CIK-a
0

Mještani Čelića obustavili proteste do daljnjeg

Piše: N. J.
Foto: CelicOnline
Foto: CelicOnline
Mještani Čelića u srijedu nisu izlazili na proteste, nakon što su prethodnih dana na taj način tražili da se provedu novi izbori u tom gradu, rekao je za Klix.ba član predsjedništva Općinskog odbora Narodne stranke Radom za boljitak Čelić, Nermin Vejzović.

Podsjetimo, više od 2.000 građana Čelića je u proteklim danima izlazilo na ulice tražeći provođenje novih izbora, smatrajući da je kandidat SDA za načelnika nepravedno pobijedio, jer je navodno ta stranka kupovala glasove. Prema njihovom mišljenju, pobjedu je trebao odnijeti nezavisni kandidat Muhamed Šadić, koji je ostao "kratak" za 30-ak glasova.

"Šadić je išao u Sarajevo u Centralnu izbornu komisiju, gdje mu je rečeno da će oni donijeti konačnu odluku o svemu što se dešavalo najkasnije iduće sedmice. Njemu su rekli da čekaju izvještaj MUP-a u vezi sa navodima o kupovini glasova, nakon čega će donijeti odluku hoće li ponoviti izbore na jednom, na nekoliko, ili na svim biračkim mjestima u općini", rekao je Vejzović.

Dodao je kako danas nije bilo protesta, jer je na to apelovao i sam Šadić. "Iz policije su sa razlogom tražili da se obustave ti protesti, jer je ovim povodom u Čelić došla i specijalna jedinica MUP-a, a to sve košta. Tako je donesena odluka da se protesti obustave do odluke CIK-a u vezi sa ovim slučajem", naveo je naš sagovornik.