BiH
2

Nezadovoljni radnici GRAS-a u krugu firme tražili bolje uslove rada

Piše: A. U.
Foto: Klix.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Uposlenici Javnog komunalnog preduzeća GRAS Sarajevo, nezadovoljni uslovima rada, večeras su se spontano okupili u krugu firme, saznaje portal Klix.ba.

Radnici su se žalili da im nije isplaćena februarska plata, da je struja u radionicama isključena, a održavanje vozila gotovo nemoguće zbog nedostatka dijelova.

"Šest dana nemamo struju, a nikoga za to nije briga", kazao nam je Esad Osmanagić, radnik zaposlen na održavanju tramvaja. "Ja 34 godine radim u GRAS-u i ne pamtim da se ovako nešto ikad dogodilo. Niko nas ne pita imamo li materijala, dijelova, kakvi su nam uslovi za rad. Sindikat vozača nije briga".

Okupljeni radnici kazali su da je nezadovoljstvo veliko i da ne znaju šta će se dalje dešavati, odnosno da li će ujutro raditi javni gradski saobraćaj.

"Okupljamo se i čekamo hoće li se neko okrenuti da pogleda malo i nas", izjavio je za Klix.ba jedan od radnika GRAS-a.

U Sindikatu GRAS-a kažu da će Vladi Kantona Sarajevo dati rok do 15. aprila da im se isplati februarska plata, inače će obustaviti gradski prijevoz.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Jusuf Bubica došao je u krug GRAS-a, ali nije bilo nikakvih konkretnih dogovora. Radnici se nadaju da će im se, nakon završetka smjene, pridružiti i druge kolege.