BiH
26

Nezadovoljni penzioneri iz Donje Orahovice blokirali magistralni put Tuzla – Doboj

Piše: D. Brkić
Foto: Radio Gračanica
Foto: Radio Gračanica
Nekoliko desetina penzionera iz Donje Orahovice kod Gračanice od jutarnjih sati u blokadi drže magistralni put Tuzla – Doboj.

Ogorčeni penzioneri izašli su na ulicu jer, kako navode, mjesec juli je "upolovio", a niko od njih nije dobio penziju.

"Isplata penzija je započela 8. jula i u Donjoj Orahovici poštar je podijelio 30-ak penzija. Već šesti dan čekamo, odlazimo svakodnevno u poštu, ali nemamo nikakve informacije kada će biti isplata", kaže Maida Basić, penzionerka iz Donje Orahovice koja navodi kako u ovom mjestu živi blizu 380 penzionera.

Penzioneri navode kako je identična situacija bila i prošle godine te da su i tada izašli na ulicu i blokirali saobraćaj.

"Mi tražimo da osiguraju novac i podijele penzije ili da nam kažu kada će biti isplata. Vjerujte da su ljudi ogorčeni i da govore kako će na asfaltu ostati do sutra ako bude potrebno", kaže Maida Basić.

Penzioneri su ogorčeni i zbog činjenice što se približava Bajram, a niko ne želi da im se obrati i kaže hoće li oni dobiti penziju kako bi na dostojanstven način obilježili veliki praznik.

Također, otkako je put u blokadi sa njima su razgovarali samo službenici policije, dok je izostalo obraćanje bilo koga iz nadležnih ustanova.