BiH
2

Neum: Obilježena 24. godišnjica HDZ-a BiH i održan predizborni skup

FENA
U Neumu je u utorak navečer svečano obilježena 24. godišnjica osnutka OO HDZ-a BiH Neum a ujedno je održan prvi predizborni skup HDZ-a i HNS-a BiH za Opće izbore u BiH, saopćeno je iz te stranke.

"Sunce nas je dočekalo na prvom našem predizbornom skupu", rekao je predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović.

"Krenuli smo s juga naše zemlje, iz našeg hrvatskog Neuma uvijek okupanog suncem i prvi put u našim kampanjama s magistrale vidimo i toranj naše crkve i križ. Ja vjerujem da će i more ljepše izgledati u sljedeće četiri godine. Kako imamo ljetni turizam, vjerujem da će biti izraženiji i zimski, koji može dati drugačiju sliku Neuma za one koji ovdje ostaju živjeti, da bude više mogućnosti da dolaze ljudi iz čitavog svijeta i da se dive ovim ljepotama. Ovdje više neće ulaziti brodovi, da ne kažem ratni brodovi, niti bilo koje mornarice svijeta", kazao je Čović.

Na prvom skupu u Neumu učestvovalo je visoko izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH. Izaslanstvo su dočekali predsjednik OO HDZ BiH Neum Živko Matuško, s privrednicima i vijećnicima OO HDZ BiH u Neumu, a nakon toga izaslanstva su se uputila na spomen obilježje na kojem su položili vijence i zapalili svijeće poginulim braniteljima.

U službenom dijelu programa predizbornog skupa prigodnim riječima dobrodošlice prisutnima se obratio predsjednik OO HDZ BiH Neum Živko Matuško, koji je uputio riječi dobrodošlice.

"HDZ BiH je uvijek pobjeđivao u Neumu, a tako će biti i na ovim izborima. Želimo da Neum bude turističko mjesto i da se razvija da bi bio konkurentan susjedima. Ne želimo da u Neum uplovljavaju nikakvi brodovi. Želimo se prometno povezati s unutrašnjosti zemlje. Na tome ćemo raditi s našim novim predsjednikom i svima ostalima"m kazao je Matuško.

Prisutnim se obratio i Zlatko Ževrnja, župan Splitsko-dalmatinske županije, koji je u svom govoru prenio istinske pozdrave predsjednika HDZ-a RH Tomislava Karamarka te naglasio sjajnu saradnju s Hrvatima u BiH.

Nositelj liste HDZ-a i HNS-a BiH za Skupštinu HNK-a Slađan Bevanda osvrnuo se na trenutnu situaciju jedinog bh. grada na moru te poručio kako Neum treba postati jedna istinska turistička oaza, koju treba promovirati i prikazati u najboljem svijetlu.

"Neum treba graditi kao turističko središte a ne kao teretnu luku, stvarati uvjete da se privuku bolji gosti, te posebno ulagati u turističku infrastrukturu, renovirati hotele, privatizirati. Put koji svi trebaju pratiti je ulaganje u ovaj nedavno privatizirani Grand hotel Neum. Posebnu važnost treba posvetiti i prometnoj povezanosti Neuma. Vlast u Vladi HNK-a i dalje će se zalagati za dobrobit ovoga grada", zaključio je Bevanda.