Sve po zakonu
96

Nesvakidašnji slučaj: Na KCUS-u održano ročište Mujagi Ivazoviću koji je ubio sina u Sarajevu

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Prilikom ispitivanja Mujage Ivazovića, koji je prije dva dana ubio sina Semira u sarajevskom naselju Vojničko Polje, u prostorijama Tužilaštva KS osumnjičenom je pozlilo zbog čega je pozvana Hitna koja ga je prevezla na ukazivanje medicinske pomoći, nakon čega je na KCUS-u održano i ročište.

Ivazoviću je pružena potrebna pomoć na Klinici za urgentnu medicinu, a zatim je hospitaliziran na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

S obzirom da je Tužilaštvo KS predložilo Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za ubicu, u prisustvu tužioca Samira Selimovića i advokata osumnjičenog Omara Mehmedbašića održano je ročište u prostorijama bolnice prilikom kojeg su iznesene sumnje koje se stavljaju na teret osumnjičenog.

Ukoliko Sud u Sarajevu usvoji prijedlog o određivanju pritvora, Ivazovića će na KCUS-u osiguravati sudski policajci.

Detalji ubistva u Sarajevu: Bivši policajac ubio sina iz pištolja nakon svađe

Iako neobično, u održavanju ročišta van pravosudnih institucija nema ništa sporno ukoliko su stečeni svi uslovi za njegovo održavanje, a u prvom redu to je obavezno prisustvo advokata osumnjičenog, tužitelj, zapisničar i svakako sudija.

Tačnost ove informacije za Klix.ba je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Tragediji koja se dogodila u ponedjeljak navečer je prethodila svađa oca Mujage, inače bivšeg policajca i sina Semira u njihovom stanu u naselju Vojničko Polje.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo te zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.