Nestao akademik Sulejman Redžić

Klix.ba
17.1.2013. u 21:10
3
Nestao akademik Sulejman Redžić
3
Nestao akademik Sulejman Redžić Prof. dr. Sulejman Redžić
Akademik Sulejman Redžić (59), predsjednik Kruga 99, nestao je prije nekoliko dana u Sarajevu i od tada mu se gubi svaki trag.
Sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu je rečeno da se prof. Redžić pojavio zadnji put 28. decembra prošle godine, piše Oslobođenje.

Inspektori MUP-a Kantona Sarajevo dolazili su od početka sedmice dva puta na PMF, a od utorka pregledaju kabinet prof. dr. Redžića.

Iako su, nakon praznika, 3. i 4. januar bili radni na ovoj visokoškolskoj ustanovi, akademik Redžić se nije pojavio. Porodica je nestanak prijavila policiji još 7. januara.

Akademik Redžić se navodno na dan nestanka iz svog doma na Bistriku uputio u šetnju, a pretpostavlja se da je krenuo u pravcu Trebevića.

Od sutra počinje opsežna pretraga područja Miljacke i Trebevića te drugih lokaliteta za koje se pretpostavlja da bi mogli biti tereni na kojima se akademik Redžić kretao s obzirom na njegov profesionalni angažman botaničara, saznaje Agencija FENA.

Inače, akademik Redžić redovni je profesor i šef katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu, gdje vodi i Centar za ekologiju i prirodne resurse. Dopisni je član Akademije nauka i umjetnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: