Komentari (281)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sporazum sa MMF-om je potpisan prije dolaska ovog premijera i sad se on bori sa MMF-om a ne krivci koji su ih doveli. Ne treba dirati "zlatne koke" jer nam one donose najvise koristi. Dnevni Avaz svaki dan govori kako ce Vlada FBIH prodati Telekom i Elektrprivredu ali sada se vidi prava istina.
Hahhhhaah dobar je ovaj MMF zna nasmijati.. Svaka cast za Vladu FBIH sto nisu nasjeli na ove podvale. .kakva prodaja, dovoljno imamo "losih" firmi i da prodamo firme koje nam donose najvise profita.. ludilo
Proci ce jos mnogo vremena prije nego nas narod shvati da je najveca krivica za stanje u drzavi nalazi u vilama, vikendicama, autima, stanovima i sl SDA kandidata... Oni su dizali MMF trosili pare Bog zna gdje i onda ostavili da se drugi bore sa azdajom koja zeli svoje pare bez obzira na sve... Svaka cast Premijeru koji je uspio spasiti barem dva glavna goganta koja nam donose novac u budzet...
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
ovo pitanje oko antikoruptivnih zakona je pokazalo ko je za to da se kriminalci strpaju u zatvor a ko ne, glasanjem u parlamentu kadrovi SDA, SBB i HDZ su stali u odbranu kriminala i korupcije jer su oborili set ovih zakona koje je izmedju ostalog podrzala i EU i medjunarodna zajednica
Bas tako, jasno su se oznacili oni koji su protiv korupcije. Koji ne zele vratiti ono sto su godinama pljackali i opljackali od ovog naroda. Iako je Evropska komisija rekla da su Antikoruptivni zakoni dobri i da ih treba usvojiti ipak SDA, SBB i kompanija nije zeljela da digne ruku za njih, jer bi usvajanjem ovih zakona znacilo da oni idu u historiju i u zatvore! jer bi morali vratitis ve sto su godinama ukrali!
Pa ovaj SBB je vece zlo od SDA!? A znate zasto? pa napravljeni su od otpada SDA, od svog onog sljama koji nije mogao da nadje mjesto u SDA, presao je u SBB. i sta ocekivati od jednih takvih ljudi, nego da budu samo jos gori od SDA. Neka se stide i srame, narodu jadnom pricaju da se oni bore protiv korupcije, a onda glasaju protiv antikoruptivnih zakona. Fuj stranka- SBB!
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
eeee
Mislim da su najveci socijalni protesti u ovoj drzavi pokazali sta narod misli o ovoj vlasti.
1. Zasto poseban antikorupciono zakon, kad je korupcija i mito krivicno djelo i prema starom zakonu? Dakle ne trebaju nama novi zakoni nego primjenjivanje istih i jace kazne. 2. Naravno da je trebalo prodati, narocito telekom i sa 2 milijarde eura napraviti gradiliste od cijele bosne. ovako imamo 100miliona godisnje od telekoma od cega sdp i sda pokradu pola, a pola da pokrpe budzetske rupe i ne dobijemo nijedno novo radno mjesto. 3. sve drzavne/entitetske javne firme sluze samo za zaposljavanje sda i sdp kadrova, od telekoma preko elektroprivrede do autoputeva federacije.
PRODALI STE BOSNALIJEK, A FOL ODBILI ELEKTROPRIVREDU I TELECOM. MRS HINJO.
Ma ja nisam siguran o cemu on prica. Mozel neko da prevede njega u realnost u kojoj se zivi pa da pricamo istim jezikom.
podrzavam premijera u svome radu i znam licno koliko se bori za neke stvari da uradi kako treba, Ja jesam clan SDP-a i toga se ne stidim vec se ponosim.Ne radim u drzavnom preduzecu vec imam svoj privatni poso koji volim a ni feninga nisam ni trazijo od SDP-a i ne trebami.Ljudi ja vas sve molim da malo pogledate oko sebe i da vidite koliko ima izgracenog auto-puta,kakve su place rudarima,koliko je laznig boraca skinuto s penzija,koliko je premijer podnijo tuzbi za kriminal u raznim preduzecima u fBiH... mogo bi jos nabrajati.Ova vlada na celu s Nerminom je uradila dosta zato vas pozivam da pogledate na sajtu SDP.BA dokument zateceno-uraceno pa onda pricaj te o tim stvarima.
koliko dobijes ovako po postu, da se prijavim za posao?
Krediti ce se morati naplatiti, kad-tad..i to sa debelim kamatama!.. Nazalost..
kako koja godina sve su deblji i glave im rastu... sve isti mafijasi a sve nam bolje al u gujci!
Čovjek zna znanje, koliko god to nekome paralo uši, Nikšić je premijer kojeg do sada nismo imali, jeste da konkurencija nije velika ali definitivno se ističe
daidza ili amidza?
KAD ĆE TE VI BIJEDO BIJEDNA POČETI DA PRAVITE DJECU KOJA ĆE SVOJIM ZNANJEM ZADUŽITI CELI SVET(nikad jer je vama iz 1434god važno da pravite samo kvantitet(sirotinju) nego kvalitet i jer mislite da će te sa kilavim kuurcem koji prave kilavu djecu osvojiti svijet(malo morgen)) KINEZI ŽELE NJIHOV IZUM SRPSKI GENIJALCI: Gimnazijalci Mihailo i Filip izmislili filter koji koka-kolu pretvara u vodu! TECH14:47, 15.04.2014.Autor: Foto: Printscreen 25 Pošalji e-mail Odštampaj tekst A Gimnazijalac kaže da ne sme da tvrdi da bi prolaskom kroz filter koji je sastavljen od grafena i peska i slana voda postala neslana, ali dodaje da to nije isključeno Beogradski gimnazijalci Mihailo Mrvošević i Filip Ljubinković u Istraživačkoj stanici Petnica otkrili su novi način proizvodnje filtera za prečišćavanje vode. Radi se o grafenskom filteru koji je i “koka-kolu” obezbojio i pretvorio u vodu. Mihailo kaže da ne sme da tvrdi da bi prolaskom kroz filter koji je sastavljen od grafena i peska i slana voda postala neslana, ali dodaje da to nije isključeno. Foto: Printskrin Mihailo Mrvošević "To nije loša ideja, ali na tome još nismo radili. Osim "koka-kole", ništa ne smem da tvrdim. Ipak, verujem da bi u slučaju slane vode, slanitet bio umanjen prolaskom kroz filter", kaže Mihailo. Ovog učenika trećeg razreda Pete beogradske gimnazije prošle nedelje je kontaktirala firma iz Južne Afrike koja je zainteresovana da se konkretnije upozna sa ovim pronalaskom, koji bi jednog dana možda i proizvodili. "Sa njima sam se čuo telefonom. Kontaktirali su me preko interneta, jer smo Filip i ja na "Jutjubu" postavili snimak kako "koka-kola" postaje voda. Dobio sam poziv i da učestvujem na Sajmu tehnike u Šangaju, ali tamo nisam otišao zbog škole i nedostatka novac za put", kaže Mihailo. Prva verzija grafenskog filtera za vodu napravljena je u Istraživačkoj stanici Petnica. Foto: Facebook Filip Ljubinković "Ranije smo dosta čitali o tome da postoje filteri za vodu od grafena, ali da je sve to veoma skupo i komplikovano da se napravi. Pomislili smo da li to može jednostavnije i odlučili da u Petnici pokušamo. Došli smo do rezultata koje smo kasnije, u Beogradu, u mojoj sobi razradili", kaže Mihailo. Na pitanje zašto su baš testirali "koka-kolu", Mihailo objašnjava da je to bilo mnogo zanimljivije nego da su to uradili sa nečim drugim, a da će dalje analize u vezi sa filterom uraditi na Hemijskom fakultetu. On ističe da će zajedno sa Filipom, koji je đak Treće gimnazije, pokušati da kroz filter propusti sve ono što zagađuje vodu. Njegov pronalazak mogao bi da se koristi u svakodnevnoj upotrebi, ali i u velikim sistemima za prečišćavanje. Mihailo Mrvošević je napisao i zaštitio naučni rad „A new approach to graphene coatings - Novi pristup grafenskim oblogama”. Podršku je dobio od škole, ali i svojih profesorki Mire Marković, koja mu predaje fiziku, i Mire Ivin, koja ga uči tajnama hemije.
Umri vise i oslobodi nas vise svoje gadne face...
Interesuje me gdje smo se ovako naučili da ponavljamo "NE DAMO TELEKOM" ili to izgovaraju nehljebći zaposleni tamo, koliko tog novca mi vidimo? Nije li nama cilj da mi, potrošači, imamo što bolju uslugu, cijenu i ponude mobitela, a ne da budemo svrstavani u rang Indije i Pakistana?
Iako sam u SDP razočaran po mnogim pitanjima (i često kritikujem njihove pulene za nekritičko ulizivanje), za ovaj potez da eskiviraju lešinare iz MMF-a i da se spriječi POKLANJANJE BHTelecoma i elektroprivreda daje im jedan veliki plus u mojim očima. Budimo realni...
Moram da ti odgovorim..:D Oni ĆE sigurno prodati i BHT i EP samo se još nisu dogovorili kako će se rastaliti..:D
I toga sam svjestan. To što ne mogu da se rastale (još od SzagaraBiH, SDA, SDP, HDZ-ovi i ostali) spriječilo ja da se proda u bescjenje, a zatim da budžetlije pojedu tih nekoliko milijardi KM. Kao što sam svjestan i činjenice da se navedene firme koriste za finansiranje određenih političkih partija (SDA) i odabranih familija. Kad bi ove zlatne koke 100% transparentno poslovale i kad bi se uvela kontrola trošenja dobiti ne bi ni po koju cijenu trebalo prodati iste.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Daj ba ko ce ovo sve citati...
ma fin si ti,dao si veležu vise nego kanton želji i sarajevu