BiH
0

Neprohodan put preko prijevoja Čemerno

FENA
Foto: Arhiv/SRNA
Foto: Arhiv/SRNA
Osim putne komunikacije Gacko-Tjentište, preko prijevoja Čemerno, koja bi do večernjih sati trebalo da bude osposobljena za saobraćaj, svi putni pravci u RS-u su prohodni, konstatovao je danas tim Vlade Republike Srpske za koordinaciju i praćenje stanja u snijegom ugroženim općinama.

Na sjednici je utvrđen raspored raspodjele 5.000 litara goriva koje je donirao Nestro Petrol za ugrožene općine u ovom bh.entitetu. Prema ovom rasporedu, po 1.000 litara bit će isporučeno općinama Bileća, Šekovići i Foča, dok će po 500 litara dobiti Bratunac, Milići, Istočni Drvar i Srebrenica.

Direktor Civilna zaštita RS danas, u skladu sa zaključkom sa 9. sjednice Tima, načelnicima svih područnih odjeljenja Uprave civilne zaštite uputio je urgentan akt u kojem traži da sve općine organizuju čišćenje krovova sa objekata, posebno onih od općeg interesa (škole, bolnice, itd).

Zbog velike potrošnje električne energije u RS upućen je apel građanima da štede struju, kako bi se preduprijedile restrikcije, saopćeno je iz entitetske vlade.