Helikopterski servis RS-a
0

Obrasci za penzije helikopterom dostavljeni u Hercegovinu

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Ministarstvo prosvjete i kulture RS-a će na sutrašnjoj sjednici Vlade predložiti da nastava za osnovce i srednjoškolce u tom entitetu bude obustavljena i u ponedjeljak i utorak, 13. i 14. februara.

Ove sedmice đaci u RS-u ne idu na nastavu, jer je odgođena usljed snježnog nevremena.

Šef Tima Vlade RS za koordinaciju i praćenje stanja u ugroženim općinama usljed sniježnog nevremena Anton Kasipović potvrdio je danas da Helikopterski servis RS-a na području Hercegovine dostavlja pomoć u hrani i lijekovima, kao i obrasce za penzije, čija isplata bi trebalo da počne sutra.

Ponovio je i da je put prema Hercegovini preko prevoja Čemerno “probijen”, te da su dvije mašine za čišćenje snijega prošle Čemerno i idu prema Gacku i Nevesinju, a po dvije mašine su ostale na Čemernu, u Kalinoviku, Dobrom Polju, Kasindolu i jedna u Trnovu.

“Put od Mostara prema Nevesinju je prohodan, a trenutno se čisti druga traka”, kazao je Kasipović na pres-konferenciji u Banjoj Luci i dodao da se radi na osposobljavanju visokonaponskog dalekovoda od Mostara prema Nevesinju, te da bi taj problem trebalo da bude riješen večeras ili tokom noći.

Kako je rekao "Nestro petrol" nudi pomoć od 5.000 litara goriva za pet najugroženijih općina.