BiH
5

Nema više straha od obrušavanja zemlje na kuće na Soukbunaru

Klix.ba
Završena je izgradnja armirano-betonskog potpornog zida u ulici Porodice Foht 15 na Soukbunaru.

Općina Centar Sarajevo je za realizaciju ovog projekta iz budžeta za 2015. godinu izdvojila 7.000 KM. Betonski zid kojeg su izgradili mještani bio je prilično oštećen i kada se nageo povukao je instalacije komunalnih priključaka što je predstavljalo veliki problem. Stoga je Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar ovaj projekat uvrstila u program realizacije za 2015. godinu kako bi se spriječilo potpuno obrušavanje zida i oštećenje saobraćajnice.

"Nakon uklanjanja starih dijelova zida i betonske ploče, izgradili smo novi armirano-betonski zid dužine oko 12 metara sa novim stepeništem, te smo ponovo izbetonirali prilaznu stazu do stambenih objekata. Na kraju radova smo popravili 15 metara željezne ograde", kazao je Mesud Zimić, šef gradilišta građevinske firme Sela, koja je okončala navedeni projekat na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i rukohvata na području općine Centar.

Svoje zadovoljstvo obavljenim poslom nisu krili braća Izet i Ramiz Demirović koji žive u na adresi Porodice Foht 15 i koji su istakli da su angažovani radnici obavili izuzetno dobar posao.

"Sada smo sigurni da se cesta iznad naših kuća neće obrušiti, čime smo riješeni velike brige. Ovaj projekat puno znači za članove naših domaćinstava koja su dala osam boraca Armije RBiH i gdje imamo jednog stopostotnog invalida bez nogu", naglasila su braća Demirović.