{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro nova pristupna staza i stepenište u ulici Mejtaš

16.10.2015. u 12:36
3
0
Uskoro nova pristupna staza i stepenište u ulici Mejtaš
3
Stanovnici ulice Mejtaš od broja 1 do 3, koji su do sada imali otežan pristup svojoj zgradi, uskoro će dobiti novo stepenište i pristupnu stazu.
Za realizaciju ovog projekta Općina Centar Sarajevo je, u okviru redovnog održavanja stepeništa i ograda, iz svog budžeta za 2015. godinu izdvojila 46.743 KM.

Kako nam je kazao Mesud Zimić, šef gradilišta, radovi su započeli prije deset dana, a završetak navedenog projekta očekuje se u narednoj sedmici.

"Zbog velikih oštećenja bilo je potrebno srušiti staro betonsko stepenište i staze, a zatim položiti tampon, ugraditi armaturu i betonirati podlogu. Trenutno smo u završnoj fazi postavljanja kulir ploča, nakon čega će biti postavljena i pješačka ograda. Na taj način ćemo riješiti dugogodišnji problem stanovnika ove ulice koji će dobiti novi i ljepši prilaz u zgradu zajedno sa stepeništem", istakao je Zimić.

Okvirni sporazum o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda, u ime Općine Centar, potpisao je načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme "Sela".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: