{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro nova pristupna staza i stepenište u ulici Mejtaš

16.10.2015. u 12:36
3
0
Uskoro nova pristupna staza i stepenište u ulici Mejtaš
3
Stanovnici ulice Mejtaš od broja 1 do 3, koji su do sada imali otežan pristup svojoj zgradi, uskoro će dobiti novo stepenište i pristupnu stazu.
Za realizaciju ovog projekta Općina Centar Sarajevo je, u okviru redovnog održavanja stepeništa i ograda, iz svog budžeta za 2015. godinu izdvojila 46.743 KM.

Kako nam je kazao Mesud Zimić, šef gradilišta, radovi su započeli prije deset dana, a završetak navedenog projekta očekuje se u narednoj sedmici.

"Zbog velikih oštećenja bilo je potrebno srušiti staro betonsko stepenište i staze, a zatim položiti tampon, ugraditi armaturu i betonirati podlogu. Trenutno smo u završnoj fazi postavljanja kulir ploča, nakon čega će biti postavljena i pješačka ograda. Na taj način ćemo riješiti dugogodišnji problem stanovnika ove ulice koji će dobiti novi i ljepši prilaz u zgradu zajedno sa stepeništem", istakao je Zimić.

Okvirni sporazum o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda, u ime Općine Centar, potpisao je načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme "Sela".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: