BiH
3

Sarajevo: U toku izgradnja pješačke staze i stepeništa u Jukićevoj ulici

Klix.ba
Stanovnici Jukićeve ulice od broja 11 do 13 uskoro će imati olakšan pristup svojim domovima.

Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem nastavila je trend ulaganja značajnih finansijskih sredstava u komunalnu infrastrukturu.

Za navedeni projekat koji se realizuje na osnovu okvirnog sporazuma o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području općine Centar, koji je u ime Općine načelnik Bećirević potpisao sa direktorom firme "Sela" d.o.o. Seadom Tutićem, izdvojeno je 19.322 KM. Izgradnja stepeništa započeta je prije nekoliko dana, a ukoliko vremenski uslovi dozvole završetak radova planiran je u narednoj sedmici.

Stanovnici Jukićeve ulice pohvalili su projekat Općine Centar.

"Ovi radovi nama mnogo znače jer ćemo sada imati uređen i mnogo lakši pristup zgradama. Kada se sav posao završi najveću korist imat će osobe s invaliditetom i teže pokretne osobe, kojima je pristup bio otežan", kazao je jedan od stanara zgrade u Jukićevoj ulici.

U dosadašnjem toku radova porušene su dotrajale betonske staze i pripremljen teren za dalje izvođenje radova. Radnici će porušiti i staro stepenište, položiti tamponski sloj i betonirati staze. Ugovorom je predviđeno i postavljanje kulir ploča i pješačke ograde koja će na kraju radova biti ofarbana.