{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: U toku izgradnja pješačke staze i stepeništa u Jukićevoj ulici

1.10.2015. u 13:34
3
5
Sarajevo: U toku izgradnja pješačke staze i stepeništa u Jukićevoj ulici
3
Stanovnici Jukićeve ulice od broja 11 do 13 uskoro će imati olakšan pristup svojim domovima.
Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem nastavila je trend ulaganja značajnih finansijskih sredstava u komunalnu infrastrukturu.

Za navedeni projekat koji se realizuje na osnovu okvirnog sporazuma o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području općine Centar, koji je u ime Općine načelnik Bećirević potpisao sa direktorom firme "Sela" d.o.o. Seadom Tutićem, izdvojeno je 19.322 KM. Izgradnja stepeništa započeta je prije nekoliko dana, a ukoliko vremenski uslovi dozvole završetak radova planiran je u narednoj sedmici.

Stanovnici Jukićeve ulice pohvalili su projekat Općine Centar.

"Ovi radovi nama mnogo znače jer ćemo sada imati uređen i mnogo lakši pristup zgradama. Kada se sav posao završi najveću korist imat će osobe s invaliditetom i teže pokretne osobe, kojima je pristup bio otežan", kazao je jedan od stanara zgrade u Jukićevoj ulici.

U dosadašnjem toku radova porušene su dotrajale betonske staze i pripremljen teren za dalje izvođenje radova. Radnici će porušiti i staro stepenište, položiti tamponski sloj i betonirati staze. Ugovorom je predviđeno i postavljanje kulir ploča i pješačke ograde koja će na kraju radova biti ofarbana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: