{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nema stradalih građana BiH u Libiji i Japanu

S
21.3.2011. u 13:31
0
3
Nema stradalih građana BiH u Libiji i Japanu
0
Nema stradalih građana BiH u Libiji i Japanu
Foto: Reuters
Prema informacijama ambasada BiH u Tripoliju i Tokiju, u Libiji i Japanu nema nastradalih ni povrijeđenih državljana Bosne i Hercegovine.
I nakon posljednjih vojnih udara u Libiji Ambasada BiH je u kontaktu sa državljanima naše zemlje, a Ministarstvo vanjskih poslova je pokrenulo proceduru da ambasador Ferhat Šeta bude pozvan na konsultacije u Sarajevo.

Na drugoj strani, nakon zemljotresa i cunamija u Japanu, jedan dio naših građana napustio je tu zemlju, a između 30 i 35 njih su ostali, neki su se izmjestili u Osaku, šest do osam njih su se privremeno izmjestili u Osaku, ali su najavili povratak u Japan.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH sugerisalo je bh. državljanima koji se nalaze u Japanu da izbjegavaju putovanja i boravak u oblastima koje su zahvaćene posljedicama radioaktivnosti opasnim po ljudsko zdravlje, kao i posljedicama zemljotresa i cunamija, a u skladu sa informacijama Ambasade Bosne i Hercegovine u Tokiju.

Japanske vlasti su zabranile putovanje i boravak u oblasti u pojasu od 20 km od nuklearne elektrane Fukushima Daiichi.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Tokiju sugeriše da bh. državljani pažljivo prate izvještaje lokalnih medija o promjenama situacije, te da se obavezno jave Ambasadi BiH u Tokiju na broj: 0081 3 5422 82 33 radi daljnjih konsultacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: