Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
STA CEKAJU PRAVNE INSTITUCIJ NASE REPUBLIKE SRPSKE.STO NE POHAPSE I OSUDE GAMAD KOJA DJECI NE DOZVOLJAVAJU ZAKONSKU OBAVEZU OSNOVNOG OBRAZOVANJA I TAKO OMOGUCE DJECI DA SE SKOLUJU NA SRBSKOM,JEZIKU NJIHOVIH PREDAKA.
Tragično je da ljudi koji su izdali svoj bošnjački narod, svoje porijeklo, svoju historiju, danas, kao i u proteklih 150 godina pokušavaju nama, Bošnjacima nametnuti da smo nešto što bi njima odgovaralo da budemo. Na njihovu žalost, nema više kraljevina SHS, nema više Austro-Ugarske, nema više Turske koja ih je kao kmetove dovela u Bosnu, nema više Jugoslavije kao realizacije ideje "svi Srbi u jednoj državi". Bošnjački pravoslavci i katolici su prije 150 godina odlučili da budu Srbi i Hrvati, to je njihovo pravo. Isto kao i što je pravo Bošnjaka da budu ono što su i bili zadnjih 11 vijekova - BOŠNJACI
JOS JEDNOM VAS POTURICE STO SEBE BOSNJACIMA NAZIVATE PITAM.KO STE BILI I KAKO STE SE ZVALI PRE INVAZIJE GAMADI IZ TURSKE NA BALKANSKO POLU'OSTRVO. VALJDA IMATE TOLIKO OBRAZA DA POSTENO ODGOVORITE ONO STO CELI SVET(VI POSEBNO)ZNA.
Nacionalnost je Bosanac, a etnička pripadnost bošnjak, to i djeca znaju ali roditelji ne znaju.
Pjesma Bošnjaku - Safvet-beg Bašagić - 1891. god. Znaš Bošnjače, nije davno bilo Sveg' mi svijeta nema petnaest ljeta Kad u našoj Bosni ponositoj I junačkoj zemlji Hercegovoj Od Trebinja do Brodskijeh vrata Nije bilo Srba ni Hrvata A danas se kroza svoje hire Oba stranca ko u svome šire Oba su nas gosta saletila Da nam otmu najsvetije blago Naše ime ponosno i drago
E vidis,evropska istorija je malojaca i vjerodostojnija od tvoje,to sto Bosnjaci kao i Makedonci nemaju svoju istoriju,,nego ih je tito i partija gurnuo u nesto sto ni sami ne znaju sta su.A ovaj sto citira ovog pjesnika gore,ako se uopste moze nazvati pjesnikom,je skroz prolupao.Pa Aleksa Santic je pjesmu Ostajte ovde vama napisao,Vas zvao da ostanete nakon sto smo oslobodili Bosnu od Turaka i opet imali milosti da vas Poturice ostavimo gdje jeste,iako ste nas izdali i priklonili se Turcim,OKUPATORIMA te iste Kraljevine Bosne u koju se toliko lazno kunete.U sustini vi sami sebe demantujete,pa sve vam ulice nose nazive po begovima,pasama,agama,da li ste vi normalni,to su OKUPATORI,to bi bilo kao da mi dajemo nazive po Njemcima,austrougarima,hahahahah.To je zalosno.Mesa je za vas najbolje rekao,otrgnuti,a ne prihvaceni na drugoj obali,a nece vas vise stara obala.
...to odlicno je.bem mater i roditeljima i politicarima...nasli se preko djece je.bavati sad im sje.bi osnove za buducnost...i posle ce plakati joj moje dijete alkoholicar moje dijete nije uspjelo u zivotu, moje dijete treba sadake... i roditelji da gledaju djecu...prije bi otisli iselili iz drzave i odveli ih...nego sto su pristali na ovu politicku rabotu za svoje stranke!
Kako nema ? Jednostavno prestanite i svoju djecu da ucite o srpskom junastvu !!!!