{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nema povećana primanja zastupnicima u Skupštini TK

F
20.3.2015. u 18:39
286
17
Nema povećana primanja zastupnicima u Skupštini TK
286
Nema povećana primanja zastupnicima u Skupštini TK
Skupština TK (Foto: Klix.ba)
Odluka Administrativne komisije Skupštine Tuzlanskog kantona o povećanju naknada za kantonalne zastupnike stavljena je van snage.
Danas je na sastanku predstavnika vladajućih političkih stranaka na području TK u Skupštini Kantona raspravljano između ostalog i o odluci Administrativne komisije o povećanju primanja kantonalnih zastupnika.

Sastanku su prisustvovali predstavnici svih političkih stranaka koje čine koaliciju u Skupštini TK, a između ostalih i predsjednik Skupštine i premijer Kantona Senad Alić i Bego Gutić.

"Sa predstavnicima vladajućih političkih stranaka na području TK raspravljali smo o prijedlogu budžeta Tuzlanskog kantona i privrednim kretanjima, te o odluci Administrativne komisije, za koju je donesen obračun za februar 2015. godine. Usaglasili smo se da izvršimo promjenu odluke, koju ćemo staviti u okvire odluke iz 2014.godine, a u toku ove rasprave smo i izvršili prijedlog za smanjenje primanja strankama koje participiraju u vlasti TK", izjavio je Senad Alić, predsjednik Skupštine TK.

Dodao je da je odluka usvojena zbog nedostatka sredstava u budžetu TK, te da je pokrenuta proces o uštedama i iz razloga što je Vlada TK pokrenula inicijativu da prikupi podatke o primanjima svih budžetskih korisnika na prostoru TK, kako bi to sve uokvirili i donijeli jedan realan zakon o plaćama na području TK.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: