Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Odlicno dragi Bosanci,stanje u drzavi ce i dalje biti \"relativno normalno\" posto drugacije ne moze jer je 90% stanovnistva \"definitivno nenormalno\" i zadojeno mrznjom i nacionalizmom.Bravo,ostanite svi zajedno,bas vam je super!
johnatane ,odjebi odavde..u skokovima..ne rise...
sta je bilo smrdice, patriotizam vam se pretvorio skrabanje komentara na bosanskim stranicama. gdje je referendum, odcjepljenje, smrdsko Kosovo, smrdska krajina. jesu li to svi smrdski heroji vec pod zemljom ili su u misijim rupama. mnogo ste jadni i pateticni.
Vrijeme je da se promijeni priča i konačno počne raditi na demokratizaciji i ravnopravnosti naroda u entitetu koji nosi ime rs. Dejton je naglasio da se država BiH sastoji od dva entiteta, a ne da dva entiteta čine državu i to je prva stvar. Drugo je, provedba konstitutivnosti i ravnopravnosti naroda u tom entitetu. Brisanje svih nacionalnih prefiksa, ravnomjerna zastupljenost u vlasti, odlučivanje svnih naroda a ne donošenje odluka samo od strane srba. Uspostaviti entitetsko glasanje na način da sva tri konstitutivne naroda imaju predstavnike iz oba entiteta, tako da to glasanje postane entitetsko a ne etničko kao sada. Snovi o odcjepljenju i nekim velikim odlukama o odcjepljenju i sl. su puste želje. Ako srbi pokrenu referendum za odcjepljenje entiteta rs, Bošnjaci i Hrvati će provesti paralelan ref. za ukudanje rs i šta ćemo onda? A jednom za svagda shvatite da BiH nije Dejtonska, da je u dejtonu samo moduifikovala svoje unutrašnje uređenje i da je njeno priznanje 1992.g.
^^ 23.08.2010. u 22:35 @@@Dzek imalo je 31% BOSANSKI PRAVOSLAVI a ne 40% smrda ! drugo nikad bosna nije bila srpska iti ce ga bit ! FREE BOSNIA Ma volio bi on sada da ih je bilo i 50% a kada je bio referendum o nezavisnosti BiH tada su govorili da ih nema ni 35% a zašto,pa zato što je ZA bilo preko 65% a ako je Srba bilo 50% ispade da je i njih dobar broj glasalo za nezavisnu BiH. Broj Srba u BiH se smanjuje a broj Ostalih povećava,zato se njima žuri,pa oni ti čitav serijal na rtrs-u prave o potrebi da Srpkinje rađaju više djece a recimo emisija o povratku na toj tv ne postoji niti će kada biti,sve je to u cilju nastavka demografskog inžinjeringa koji je počeo 1992 etni.čkim čišće.njem a sada se nastavlja na ovaj način aili neće uspeti.
Mislim da ce SANDZAK uskoro biti entitet. Trebaju BH političari da malo to poguraju. Jer paralela izmedju Kosova i Sandzaka je vise nego ocigledna, obzirom da je SANDZAK do 1945. bio teritorijalna jedinica istih prava kao i ostale republike.
Nezavisna medjunarodno priznata republika KOSOVO se ne moze porediti sa regijom i manjim BHentitetom, ali je isti put prosla republika KOSOVO kojim je sada krenuo SANDŽAK. Mislim da ce isti scenario uskoro biti i sa SANDZAKOM.
NAJBOLJA STVAR KOJU SAM PROČITAO NEGDJE NA INTERNETU A GLASI:\" tzv.republika srpska JE JEDINO GROBLJE NA SVIJETU KOJE IMA SEMAFORE I KAFANE. DAKLE,KREKOVANI srbi IZ MANJEG ENTITETA NIKAD NEĆE PRESTATI DA GUSLAJU O NEZAVISNOSTI ISTO KAO ŠTO NOVI SVJETSKI POREDAK NIKAD NEĆE ODUSTATI OD NOVOG SVIJETA KOJI PODRAZUMIJEVA FEDERALIZACIJU(ČITAJ,DALJNE CIJEPANJE srbije)KAO zemljice KOJA JE ZADUŽENA DA PRAVI SVA MOGUĆA S.R.A.NJ.A U POSLJEDNJIH 100-150 GODINA.KREMANSKO PROROČANSTVO NIJE URAČUNATO,JER ĆE ONO BITI POSLJEDNJI KOLAC KOJI ĆE BITI ZABIJEN U TU VAMPIRSKU LEŠINU srbiju.
Jos malo pa Beogradski pasaluk ostade rs-a nece biti,sandjak ode,vojvodina i koga pusi pa srbi naravno kao uvijek slave izgubljene bitke a glupa naroda.............................................................
Bilo šta da se desi vi Srbi ga na kraju uvijek p o p u š i t e, izgleda da vam se opet p u š i pa ste navalili sa ovakvim nebulozama. Umirite se \"narode mitomansko-nebeski\" neće svijet dati dozvolu l u đ a c i m a ( koji su pored toga genocidni i zli) da dobiju nekakvu nezavisnost. Probudite se iz mitološkog sna i počnite realno razmišljati i vidjećete da vas ama baš niko ne voli i ne poštuje jer ste jako jako tvrdoglavi i bezobrazni.
Kako izgleda svi okrecu ledja Genocidasima i genocidnoj tvorevini.... evo ga zakajlase im i amerikanci, nema brate, vidjeli divljak do divljaka u smrdskoj..... Stoji server do servera :)
Pa srbadijo dosta smo vas pustili da živite u mašti. Sada dolazi vrijeme realnosti koje će za vas biti mlogo bolno. Al\' stisnite zube to vam je tek uvertira.
prića se da rahmetlji slobo i arkan pokušavaju da odvoje dio pakaoa i da proglase na njemu republiku srpski pakao. nadam se samo da će je proglasiti na dovoljno velikoj teritoriji da bi bilo dosta mjesta za sve one zločince (i one koji ih podržavaju) koji će ubrzo krepirati u evropskim zatvorima i doživiti istu sudbinu ko njihovi idoli
Imali ste vi i Kososvo i RSK......sad imate q*rac od ovce da izbijete oci, fujjjjjjj pleme vam vase genocidno..........
nemoj me zasmijavati, preko 70% zemljista u BiH zna se da srbi posjeduju po knjigama. sta ces kad ste se vi drzali turcima za skute po sarajima. ostala vam samo kaldrma.