Mališani izvojevali bitku
0

Nema parkinga, banjalučka djeca dobijaju igralište

Sarajevo-x.com
Sa nedavno održanih protesta (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Sa nedavno održanih protesta (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Predstavnici banjalučke gradske vlasti prihvatili su danas zahtjev zajednice stanara etažnih vlasnika u Ulici Sime Šolaje da se na objektu skloništa u tom naselju ne gradi parking, već igralište za djecu.

Na ovaj način, okončano je višednevno "natezanje" između lokalne vlasti i banjalučkih klinaca, koji su zbog najavljenog građenja parkinga u nekoliko navrata organizovali proteste.

"U roku od deset dana predstavnici Grada će doći i predstaviti nam plan u skladu sa našim zahtijevima, a to je da na prostoru javnog skloništa bude izgrađeno igralište", rekao je predstavnik zajednica etažnih vlasnika Dejan Andrić.

On je dodao da je njihov zahtjev igralište za djecu sa nekim popratnim sadržajima kao što su koš, osvjetljenje, kanta za otpatke i klupe, kako se oko naselja ne bi gradili novi parkinzi i prilazne saobraćajnice.

Podsjećamo, portal Sarajevo-x.com je prvi pokrenuo priču o sramotnom rušenju banjalučkog igrališta na kojem su odrastale generacije djece iz centra grada na Vrbasu.

Nakon nas, klince koji su protestvovali i pravili barikade građevinskim mašinama, podržali su i drugi, pa su djeca izvojevala svojevrsnu pobjedu.

Banjalučki klinci dokazali su svojom upornošću da se sve može, ukoliko se želi, pa neka oni budu svjetionik budućnosti života u čitavoj BiH.