Bagere gađali jajima
0

Banjalučka djeca barikadama brane staro igralište

Sarajevo-x.com
(Foto: Čitatelj )
Već tri dana djeca iz centra Banje Luke bagerima, koji su došli da od njihovog višegodišnjeg igrališta zvanog "Građevina" naprave parking, ne dozvoljavaju da obave svoj posao!

Prema tvrdnjama čitalaca portala Sarajevo-x.com, koji su nam poslali i fotografije sa "barikada", klinci iz centra grada na Vrbasu ne žele se pomiriti sa činjenicom da će zbog novog parkinga morati da ostanu bez jedinog igrališta u svom naselju.

Naime, banjalučke gradske vlasti naredile su da se od igrališta napravi 40 novih parking mjesta, ali neumoljivi klinci već treći dan ne odustaju od protesta.

Nezadovoljni zbog toga što im se oduzima jedini skučeni prostor za igru prvo su bagere gađali jajima, nakon čega su oko igrališta podigli drvene barikade.

"Iako su juče bageri brzo srušili njihove male drvene pregrade djeca ovog naselja se i dalje provlače kroz bodljikavu žicu koja ograđuje igralište i neumorno nastavljaju sa igrom", rekli su nam neki već stariji stanovnika naselja "Centar 1", koji su također odrastali na ovom igralištu.

Ono se žale da je najnoviji potez gradskih vlasti razočarao generacije Banjalučana koje su odrasle igrajući se na tom parčetu zemlje.

Igralište između ulica Sime Šolaje i Vase Pelagića, poznato je pod imenom "Građevina", kao omladinsko okupljalište i teren na kome su se sportski obračunavale nekadašnje lokalne ekipe.