{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nema kvoruma: Zakon o prebivalištu i boravištu državljana BiH nije usvojen

A
24.1.2014. u 12:12
0
34
Nema kvoruma: Zakon o prebivalištu i boravištu državljana BiH nije usvojen
0
Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine odgođena je danas zbog nedostatka kvorum.
Naime, na sjednici se nisu pojavila tri delegata iz reda bošnjačkog naroda: Nermina Kapetanović, Sulejman Tihić i Hasan Bećirović, iz Stranke demokratske akcije (SDA) i Socijaldemokratske partije (SDP) BiH. Budući nije bilo dovoljno delegata u Klubu Bošnjaka, samim tim nije bilo kvoruma ni na sjednici.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Staša Košarac konstatirao je da ne postoji kvorum za održavanje sjednice. On je dodao da će nastavak sjednice biti određen na osnovu odluke Kolegija Doma naroda koji će zasjedati naredih dana.

Na današnjoj sjednici trebalo se odlučivati o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH. Izmjene zakona o prebivalištu, dakle, danas nisu mogle biti usvojene na Domu naroda BiH.

Predstavnici udruženja porodica žrtava genocida jučer su razgovarali su s delegatima Kluba Bošnjaka. Izmjene Zakona smatraju krajnjim aktom etničkog čišćenja.

Emir Suljagić, koordinator Koalicije “Prvi mart” izjavio je za AA da će eventualno usvajanje omogućiti policiji entiteta RS-a da administrativnim putem dovrši etničko čišćenje i genocid koji je započela u proljeće 1992. godine. Upozorio je da će, u slučaju usvajanja ovakvog zakonskog rješenja, 70 hiljada građana nesrpske nacionalnosti u entitetu RS će ostati bez prava glasa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: