BiH tone u sve dublju krizu
0
Nema dogovora o Vijeću ministara
Komentari (104)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ma..j.ku vam ..je-b-em
DŽAVA ZA ČOVJEKA - OVAKO SU PRICALI PRIJE IZBORA !!! VRATICE S VALTER, MI CEMO OVO ONO .......... fuck SDP !!!!!!
treba raspustit i ovo i onako nista ne rade....
Nastavak,.. Dakle, u prvoj varijanti Srbija i Rusija ne bi imali \'moralno\' pravo reagovati. Ako bi napali Bosnjaci, onda bi Srbija i Rusija sigurno zestoko odgovorili. Srbija ekonomski ne bi mogla podnjeti milion izbjeglica i bili bi prinudjeni da se ukljuce u rat. To bi po Bosnjake bilo kobno, jer bi se opet ratovalo na \'njihovoj teritoriji\'. Na kraju bi za kaznu medjunarodna zajednica razvalila BiH na tri dijela, najvise na stetu Bosnjaka. Iz ovog lako mozete izvuci da Srbija nece dozvoliti Srbima u BiH da krenu u rat, jer bi to znacilo milion izbjeglica u samoj Srbiji i ekonomski kolpas iste. Dakle, za rat nema nikakve sanse, to nikome ne bi odgovaralo. Ako bi neko krenuo, sigurno bi ispusio. Ostaje nam politicko nadmudrivanje,.. Moje je misljenje da sve tri strane imaju pogresnu strategiju. Samo je pitanje ko ima goru.
Nastavak, Dodik svjesno prodaje RS (u bescjenje) Rusima, jer na taj nacin zeli osigurati opstojnost RS. Rusi ne bi dozvolili da im propadnu milijarde u nekom ratu. Zbog toga ce biti cvrsto na braniku RS politike. Vjerujem da ce slicno u buducnosti odraditi i Bosnjaci sa Turcima. Rat ce biti moguc ako nekada Rusija ili Turska budu najmocnije (najuticajnije) sile svijeta (ili makar na Balkanu), pa jednostavno puste da njihovi \'puleni\' uniste one druge (uz svesrdnu logisticku i oruzanu pomoc). Rat ne bi odgovarao ni susjedima koji su krenuli putem razvoja. Ko bi dosao u Hrvatsku na more ako bi u BiH bio rat. To bi ugrozilo njihovu ekonomiju i oni na to ne bi dozvolili. Isto vazi za Srbiju, Crnu Goru, Rumuniju, Bugrasku,.. Rat nikome ne bi odgovarao. Dakle, ako bi neko danas prvi krenuo to bi bilo njegovo licno samoubistvo. Ako bi kreno Dodik, Bosnjaci bi lako presjekli RS na tri dijela i ugasili pobunu (uz pomoc USA, Turske i EU).
RAT? Mnogi se pribojavaju rata, ali je moje misljenje da od toga nema nista barem u narednih 10 godina. Da bi doslo do rata moraju se poklopiti neke stvari u sirem okruzenju. 92\' je rat bio neminovan, jer smo imali tri razlicite ideje u BiH. Imali smo slamanje SSSR i komunizma. Sa padom berlinskog zida je mnogim bilo jasno da je u BiH rat sasvim izvjestan. Raspad Jugoslavije je bio neminovan, a samim tim i rat u BiH. Sada nemamo nikakvog globalnog \'pomjeranja\' kojeg bi mogli iskoristiti nasi ludaci,.. Cak sta vise, \'zastitnici naroda\' (tj. svojih licnih interesa) su sve jaci i uticajniji na ovom prostoru. Mislim na Rusiju i Tursku. Ni jedni ni drugi nece lako dozvoliti da se ugroze njihovi interesi na ovim prostorima. Ipak je BiH za njih najpogodnije tlo za nekakav uticaj na Balkanu. Tu je onda i Njemacka koja je na strani Hrvata. I sto je najvaznije, tu je USA koja egoisticno brani svoju tvorevinu, \'Dejtonsku BiH\'. Ne zele vidjeti kako propada dijelo njihove diplomatije.
kraljevina zakon www.royalfamily.ba
Dragi moji \"komentatori\". I dalje se vi prepucavajte na nacionalnoj osnovi a to sto smo svi skupa u takvom \"glibu\" iz kojeg cemo se tesko izvuci vam je izgleda manje bitno. Dali ste svjesni da nasa djeca svih nacionalnosti u buducnosti moze da se nada NICEMU. Jedino rjesenje za ovu zemlju kako god je ko zvao i osjecao je REVOLUCIJA studentska i djacka. SVI NA ULICE, pa se poslije dogovorimo jesmo li Bosnjaci, Hrvati, Srbi ili Ostali, Svi su ovi vladajuci i opozicija ista kriminalna Bagra a vi sa takvim komentarima ste im dobrodosli. Dodjite pameti napokon.
\"Treba bagru ercegovacku po kratkom postupku iseliti u maticu im !!!! Ma-mu vam stakorsko kvinslisku !!!! Zlaja ne daj im vise nista.....nama je ok i ovako.......dosta je vise go-va-na........bolje i rat .....nego da ovo vise gledamo i slusamo !!!!! SIKTER \" Pa kreni ti prvi pingvinčiću.Mjesecima na portalima pozivaš na protjerivanje.Samo naprijed.Ti i tvoji istomišljenici.Što se čeka.A krenu li Hrvati u građanski neposluh i posegnu li za referendumom koji je iznad bilo kojega Ustava u jedno od temeljnih prava ugrađen i u Ustav imat ćeš šansu da pokušaš ostvariti prijetnje.Zar misliš da se Hrvati plaše takovih bolesnika i magaraca.Ne zaboravi nikada ni ti ni Zlatko ni bilo koji bošnjačku političar da su Hrvati konstitutivan narod i polažu jednaka prava na ovu zemlju kao i ostala dva naroda.Ponavljam jednaka što znači ni manja ni veća od bošnjaka a u Srba.
1 KM Samodoprinos !
Nije ni tebi jadnice lako zivit sa tolikom mrznjom
Pa ser....nja ko ih je birao te nac. str.
Hrvati se zahvaljuju Zlatku jer je izumio državu sa unutarnjim sagorijevanjem.Ko zna koliko bi potrajala da njega nije bilo.Ovako.Ma razlaz.Najpametnije.a jedna poruka za Zeleni zub i slične.Samo naprijed na moje ognjište .Ja na vaše ne mislim niti me ko može natjerati da idem na tuđe.A vi gospodo pokušajte me protjerati u Hrvatsku.Nekako kao čovjek gledam i razmišljam zar nam nije bilo dosta?Ili vi to niste ni osjetili pa i ne znate što je .
Srbi i muslimani po mom misljenju trebaju da zive u zajednickoj im domovini od 73% tkz avnojske bih...po mom misljenju ali i po misljenju svih relevantnih medjunarodnih politicara tako ce i biti u buducnosti...jedino HERCEG-BOSNA mora da postane samostalna iz vise razloga npr.kulturoloskih,ekonomskih,sportskih itd.da ne nabrajam vise...vi ste puno slicniji zato cete i biti zajedno...pozz
FUJ!
Kakvi diletanti - sve i jedan! Rade sve za svoje vlastite interese a strateske interese BiH ne znaju ni definisati a kamoli sprovesti. Nemaju mjeru, viziju ni samopostovanje. Niko ih ziv, osim oni sami sebe i medjusobno jedni druge, ne shvata ozbiljno... Ne bi znali ni nacrtanu kozu sacuvati a kamoli drzavu!
Zlatko, ne popuštaj ni milimetra ovima što ucijenjuju i što su rasturili BiH kao što su ubili i pokojnoga Blaža Kraljevića!!!